A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 5 min.
Opdateret: 04. december 2023

Lånio logoDerfor kan du stole på Samlelaan.net

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge.

Din besparelse med et samlelån på 250.000 kr.

Når du vil spare penge på dine lån, skal du tænke langsigtet. Der kan i sidste ende være rigtig mange penge at spare ved at samle gæld med et samlelån.

Det er nemmest for de fleste af os at forholde os til økonomi, når vi kan se et konkret eksempel, der giver et godt overblik over både lånebeløb, renter, månedlige ydelser og besparelser. Der er flere faktorer, som du skal forholde dig til, når det kommer til at få et godt indtryk af, hvor mange penge der kan spares med et samlelån på 250.000 kr. Vi har også lavet andre eksempler på lånebeløb.

Nedenfor ser du to lånesituationer. I den øverste er der lånt penge á 3 omgange, og i det nederste eksempel er der optaget ét lån til indfrielse af gæld.

Et eksempel på at samle gæld

Herunder ses et fiktivt eksempel på et konkret lån, der dækker over lån til både forbrug og bil. I en situation som denne skal du forholde dig til månedlige ydelser og kreditomkostninger på hver af de 3 lån.

Nuværende lån
Nuværende lånLånebeløbRestgældMånedlig ydelseResterende omkostninger
Forbrugslån40.000 kr.34.626 kr.1.909 kr.3.553 kr.
Privatlån80.000 kr.74.746 kr.1.901 kr.26.013 kr.
Billån150.000 kr.139.590 kr.2.724 kr.56.275 kr.
Total270.000 kr.248.962 kr.6.534 kr.85.841 kr.
Forbrugslån

Forbrugslån på 40.000 kr. med en årlig variabel rente på 12%, stiftelsesomkostning på 2% = 800 kr. og en løbetid på 24 mdr. Der er afdraget på gælden i 4 måneder, så restgælden er på 34.626 kr., og de resterende kreditomkostninger er 3.553 kr.

Privatlån

Privatlån på 80.000 kr. med en årlig variabel rente på 15%, stiftelsesomkostning på 2% = 1.600 kr. og en løbetid på 60 mdr. Der er afdraget på gælden i 7 måneder, så restgælden er på 74.746 kr., og de resterende kreditomkostninger er 26.013 kr.

Billån

Billån på 150.000 kr. med en årlig variabel rente på 13%, stiftelsesomkostning på 2% = 3.000 kr. og en løbetid på 84 mdr. Der er afdraget på gælden i 11 måneder, så restgælden er på 139.590 kr., og de resterende kreditomkostninger er 56.275 kr.

Et eksempel på din besparelse ved samlelån

Herunder ses de økonomiske forskelle mellem at betale af på 3 individuelle lån sammenholdt med at optage et samlelån på 250.000 kr.

Du kommer i det konkrete eksempel til at betale knap 2.000 kroner mindre hver måned i faste ydelser, og kreditomkostningerne er samlet set mere end halveret.

Nyt samlelån og besparelse
LånRestgæld / Nyt samlelånMånedlig ydelseKreditomkostninger
Gamle lån248.962 kr.6.534 kr.85.841 kr.
Samlelån250.000 kr.4.688 kr.31.279 kr.
Besparelse-1.846 kr.54.562 kr.

*Priserne er vejledende. Det er muligt, at du vil få andre priser tilbudt.

Samlelån

Samlelån på 250.000 kr. med en årlig variabel rente på 4%, stiftelsesomkostning på 2% = 5.000 kr. og en løbetid på 60 mdr. Samlet tilbagebetaling er 281.279 kr. Kreditomkostningerne udgør 31.279 kr., og den månedlige ydelse er 4.688 kr.

Hvad er prisen på et samlelån?

Det er forskelligt, hvad det koster dig at samle din gæld. Det afhænger dels af lånebeløbet, den pågældende rente, af løbetiden, løbende omkostninger og stiftelsesgebyret.

Det vil helt naturligt have stor interesse for dig at vælge billige samlelån, så du alt i alt kommer til at betale så lidt som muligt.

Det billigste samlelån opnår du ved at være grundig i dine overvejelser om, hvilken bank du vælger at samle din gæld hos. Der kan være forskel på blandt andet størrelse af stiftelsesgebyr. Derudover kan din nuværende økonomiske situation have indflydelse på, hvilken rentesats du bliver tilbudt. Det kommer dig både praktisk og økonomisk til gode, at du investerer tid i at finde et billigt samlelån på 250.000 kr.

Tjek din besparelse med Samlelaan.net

Hos Samlelaan.net kan du på få sekunder finde ud af, hvor meget du kan spare ved at samle dine eksisterende lån til ét samlet. Med den digitale låneberegner kan du let og ubesværet få et godt indblik i, hvad du kan se frem til at spare i fremtiden.

For at få det mest retvisende indblik i din besparelse skal du blandt andet indtaste, hvilke typer af lån du har på nuværende tidspunkt. Det kan være studielån, billån eller forbrugslån.

Derudover skal du angive hvilke banker, du er kunde hos, og hvor dine lån er optaget. Endelig skal du angive de månedlige ydelser på hvert lån.

Den store fordel ved låneberegneren hos Samlelaan.net er, at den er gratis for alle og enhver. Du behøver dermed ikke at være kunde i forvejen for at få vished om, hvad du kan spare i de kommende år ved at optage et samlelån på 250.000 kr.

Forskellige beløb på samlelån
LånebeløbMulighed
Lån 100.000 kr.Ja ✅
Lån 150.000 kr.Ja ✅
Lån 200.000 kr.Ja ✅
Lån 250.000 kr.Ja ✅
Lån 300.000 kr.Ja ✅
Lån 350.000 kr.Ja ✅
Lån 400.000 kr.Ja ✅
Lån 450.000 kr.No
Lån 500.000 kr.No
Spar med samlelån nu Det tager kun 2 minutter
Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.

Spørgsmål og svar

Hvordan virker Samlelaan.net’s koncept?

Med Samlelaan.net’s unikke koncept er det nemmere, hurtigere og mere overskueligt for dig at samle lån online. Du udfylder én ansøgning. Herefter sætter vi bankerne i konkurrence om at give dig det bedste samlelån. Du modtager dine lånetilbud i vores platform, og du kan her nemt vælge dét lån, der passer dig bedst.

Hvilke fordele giver Samlelaan.net’s koncept mig?

Samlelaan.net fokuserer 100% på samlelån, hvilket sikrer dig en optimal låneproces, når du ønsker at samle gæld. Du sparer både tid og besvær ved at benytte dig af Samlelaan.net, hvor du med en enkelt ansøgning når ud til flere banker. Du undgår dermed at udfylde et hav af låneansøgninger. Bankerne ved, at de er i konkurrence med hinanden om at give dig det bedste lånetilbud, så dit samlelån bliver så billigt som muligt.

Hvilken rente får jeg?

Det er ikke op til os at fastsætte din rente, men vi kan vise dig bankernes minimum- og maksimumrente. Du kan få en rente rente ned til 3,49%, når du ansøger igennem Samlelaan.net. Du kan maksimalt få tilbudt en ÅOP på 25%. Hver enkelt bank afgør på baggrund af deres kreditvurdering af dig, hvilken rente de kan tilbyde i deres skræddersyede lånetilbud til dig.

Hvad er ÅOP?

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent og betegner således, hvor meget du skal betale samlet set i årlige omkostninger i forhold til det beløb du låner. Det indebærer alle omkostninger, der er forbundet med lånet. Du bør altid se på lånets ÅOP, når du vurderer lånetilbud.

Hvornår kan penge være på min konto?

Når du har ansøgt om samlelån igennem Samlelaan.net, vil du indenfor 2 hverdage modtage dine lånetilbud. Når du modtager dine lånetilbud, vil du samtidig blive oplyst om bankernes udbetalingstid.

Ønsker du at indfri din gæld selv, vil lånet blive overført til dig i løbet af 2 hverdage, efter du har underskrevet låneaftalen.

Ønsker du, at banken indfrier gælden for dig, vil banken indfri dine eksisterende lån, og du vil i stedet overgå til den nye låneaftale med den pågældende bank. Din ansøgning vil blive behandlet i løbet af 2 hverdage.

Ønsker du at låne et kontant beløb udover det beløb, som du ønsker at samle lån for, vil dette lån blive udbetalt til din konto i løbet 1-5 bankdage.

Kan jeg låne, selvom min økonomi er dårlig?

Det er ikke op til Samlelaan.net at vurdere, om din økonomi er god eller dårlig. Bankerne laver en individuel kreditvurdering af dig og baserer deres lånetilbud på de oplysninger, som du har udfyldt i vores låneformular. Du kan øge dine chancer for at få et samlelån ved at ansøge med en medansøger.

Hvor meget kan jeg samle lån for?

Du kan samle lån op til 400.000 kr. gennem Samlelaan.net.

Hvilke krav er der til mig som låntager?

Samlelaan.net’s samarbejdspartnere har ikke nødvendigvis de samme krav til låntagere. Derfor kan du blive godkendt af nogle og afvist andre. Som udgangspunkt gælder følgende krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI.
  • Du skal minimum være 18 år.
  • Der kan være et minumumskrav til din indtægt.
  • Du skal have dansk adresse.
Kan jeg få et lån til kontant udbetaling udover samlelånet?

Ja, det er muligt for dig at et lån til kontant udbetaling udover det beløb, som du ønsker at samle lån for. Du kan angive dette oppe i formularen ved at svare ja til spørgsmålet “ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?”. Herefter skal du blot indtaste beløbet på det lån, du ønsker at få udbetalt.

Koster det mig noget at anvende Samlelaan.net?

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online samlelån gennem Samlelaan.net. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Hvor lav kan min ydelse blive?

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Samlelaan.net, men af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede samlelån, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Hvor lang er tilbagebetalingstiden?

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Samlelaan.net’s banksamarbejdspartnere tilbyder dig samlelån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Kan jeg tage et lån, hvis jeg har en beskyttet adresse?

Ja, det er muligt at tage lån, selvom du har beskyttet adresse, men ikke anbefalet.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Ofte vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Samlelaan.net ikke, at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Hvordan tjener Samlelaan.net penge?

Når en bruger vælger at optage et samlelån gennem vores koncept, modtager Samlelaan.net en lille provision fra den valgte samarbejdspartner.

Kan jeg fortryde et lån?

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at låntager kan fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Hvordan kan du få hjælp?

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@samlelaan.net, hvor du vil få svar inden for 24 timer på hverdage.

Vis mere

Vi er klar til at hjælpe

52 10 50 24 Chat med os
Åbningstider
Mandag–fredag:
09:00–17:00
Lørdag–søndag:
Lukket
? !