A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 5 min.
Opdateret: 04. december 2023

Lånio logoDerfor kan du stole på Samlelaan.net

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge.

Saml lån for 300.000 kr.

Det kan hurtigt blive en fordyrende fornøjelse at have flere lån. Hvert af dine bankaftaler har gebyrer og renter, som du betaler af sammen med en fast del af lånebeløbet hver måned.

Med et samlelån300.000 kr. undgår du at miste overblikket, og du kan glæde dig over at spare penge hver måned i resten af din bankaftales løbetid.

Det er en fornuftig beslutning at samle gælden, så du i fremtiden kun har én bankaftale at forholde dig til. Det skaber bedre overblik, og det skaber mere luft i økonomien.

Det er en hjælp for de fleste af os at se, hvordan et lån til indfrielse af gæld kan gøre en økonomisk forskel for en låntager. Se også andre lånebeløb til at samle gæld for her: Lånebeløb.

Eksempel på at samle lån

Herunder ser du et fiktivt eksempel på en låntager, der har 3 forskellige typer af lån. Vedkommende har afdraget omkring 130.000 kr. af det oprindelige lånbeløb gældende for alle 3 bankaftaler.

Nuværende lån
Nuværende lånLånebeløbRestgældMånedlig ydelseResterende omkostninger
Forbrugslån80.000 kr.69.882 kr.1.790 kr.17.825 kr.
Privatlån150.000 kr.128.270 kr.2.872 kr.40.795 kr.
Billån200.000 kr.101.282 kr.3.632 kr.19.645 kr.
Total430.000 kr.299.434 kr.8.294 kr.78.265 kr.
Forbrugslån

Forbrugslån på 80.000 kr. med en årlig variabel rente på 12%, stiftelsesomkostning på 2% = 1.600 kr. og en løbetid på 60 mdr. Der er afdraget på gælden i 11 måneder, så restgælden er på 69.882 kr., og de resterende kreditomkostninger er 17.825 kr.

Privatlån

Privatlån på 150.000 kr. med en årlig variabel rente på 15%, stiftelsesomkostning på 2% = 3.000 kr. og en løbetid på 60 mdr. Der er afdraget på gælden i 13 måneder, så restgælden er på 128.270 kr., og de resterende kreditomkostninger er 40.795 kr.

Billån

Billån på 200.000 kr. med en årlig variabel rente på 13%, stiftelsesomkostning på 2% = 4.000 kr. og en løbetid på 84 mdr. Der er afdraget på gælden i 51 måneder, så restgælden er på 101.282 kr., og de resterende kreditomkostninger er 19.645 kr.

Eksempel på besparelse ved samlelån

Vælger låntageren at optage et samlelån på 300.000 kr., kan de 3 kreditorer betales ud, og vedkommende har nu kun ét lån og ét bankforhold.

Så snart den nye bankaftale er trådt i kraft, og gælden er indfriet hos de 3 kreditorer, kan låntageren se frem til en fast, månedlig besparelse på 2.668 kr.

Nyt samlelån og besparelse
LånRestgæld / Nyt samlelånMånedlig ydelseKreditomkostninger
Gamle lån297.647 kr.8.294 kr.78.265 kr.
Samlelån300.000 kr.5.626 kr.37.535 kr.
Besparelse-2.668 kr.40.730 kr.

*Priserne er vejledende. Det er muligt, at du vil få andre priser tilbudt.

Samlelån

Samlelån på 300.000 kr. med en årlig variabel rente på 4%, stiftelsesomkostning på 2% = 6.000 kr. og en løbetid på 60 mdr. Samlet tilbagebetaling er 337.535 kr. Kreditomkostningerne udgør 37.535 kr., og den månedlige ydelse er 5.626 kr.

Hvad koster et samlelån?

Der er flere faktorer som påvirker, hvad den samlede pris for dit samlelån på 300.000 kr. bliver. Det er ikke kun lånebeløbet, du skal betale tilbage til din bank. Uanset om du er kunde hos en onlinebank eller en fysisk bank, og uanset hvilken type lån du ansøger om, vil der være flere omkostninger forbundet med det.

Når du vil finde frem til, hvad et lån kommer til at koste dig, skal du være opmærksom på følgende:

  • Lånebeløb
  • Rente
  • Løbetid
  • Stiftelsesgebyr

Banker på nettet kan have vidt forskellige rentesatser og krav til deres ansøgere. Mens nogle långivere tilbyder stiftelsesfrie lån, er omkostningerne for at oprette en bankaftale høje hos andre banker.

Du skal ikke nødvendigvis undgå de banker, som har et relativt højt stiftelsesgebyr. De kan til gengæld have lave renter eller særlige kundefordele, som kommer til at få betydning for dig i løbet af din afbetalingsperiode.

Læs også: Billigste samlelån 300.000 kr.

Undesøg hvor meget du kan spare Samlelaan.net

Vil du på kort tid finde frem til de bedste og billigste samlelån på 300.000 kr.? Hos Samlelaan.net kan du gøre brug af den gratis låneberegner, der kan give dig et godt indtryk af, hvor mange penge du vil komme til at spare, når du samler din gæld. Alle og enhver kan frit benytte sig af det enkle og gratis redskab.

Det kommer til at få betydning for din fremtid og din økonomi, at du investerer lidt tid i at få tilbud på billige samlelån. Ved at indhente tilbud fra forskellige banker, kan du sammenligne og vælge imellem lånetilbuddene og udpege den billigste bankaftale for dig.

Brug punktet ”ÅOP” (Årlige Omkostninger i Procent) som sammenligningsredskab. Tilbuddet med den laveste ÅOP vil være det billigste samlelån på 300.000 kr. for dig at acceptere.

Forskellige beløb på samlelån
LånebeløbMulighed
Lån 100.000 kr.Ja ✅
Lån 150.000 kr.Ja ✅
Lån 200.000 kr.Ja ✅
Lån 250.000 kr.Ja ✅
Lån 300.000 kr.Ja ✅
Lån 350.000 kr.Ja ✅
Lån 400.000 kr.Ja ✅
Lån 450.000 kr.No
Lån 500.000 kr.No
Spar med samlelån nu Det tager kun 2 minutter
Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.

Spørgsmål og svar

Hvordan virker Samlelaan.net’s koncept?

Med Samlelaan.net’s unikke koncept er det nemmere, hurtigere og mere overskueligt for dig at samle lån online. Du udfylder én ansøgning. Herefter sætter vi bankerne i konkurrence om at give dig det bedste samlelån. Du modtager dine lånetilbud i vores platform, og du kan her nemt vælge dét lån, der passer dig bedst.

Hvilke fordele giver Samlelaan.net’s koncept mig?

Samlelaan.net fokuserer 100% på samlelån, hvilket sikrer dig en optimal låneproces, når du ønsker at samle gæld. Du sparer både tid og besvær ved at benytte dig af Samlelaan.net, hvor du med en enkelt ansøgning når ud til flere banker. Du undgår dermed at udfylde et hav af låneansøgninger. Bankerne ved, at de er i konkurrence med hinanden om at give dig det bedste lånetilbud, så dit samlelån bliver så billigt som muligt.

Hvilken rente får jeg?

Det er ikke op til os at fastsætte din rente, men vi kan vise dig bankernes minimum- og maksimumrente. Du kan få en rente rente ned til 3,49%, når du ansøger igennem Samlelaan.net. Du kan maksimalt få tilbudt en ÅOP på 25%. Hver enkelt bank afgør på baggrund af deres kreditvurdering af dig, hvilken rente de kan tilbyde i deres skræddersyede lånetilbud til dig.

Hvad er ÅOP?

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent og betegner således, hvor meget du skal betale samlet set i årlige omkostninger i forhold til det beløb du låner. Det indebærer alle omkostninger, der er forbundet med lånet. Du bør altid se på lånets ÅOP, når du vurderer lånetilbud.

Hvornår kan penge være på min konto?

Når du har ansøgt om samlelån igennem Samlelaan.net, vil du indenfor 2 hverdage modtage dine lånetilbud. Når du modtager dine lånetilbud, vil du samtidig blive oplyst om bankernes udbetalingstid.

Ønsker du at indfri din gæld selv, vil lånet blive overført til dig i løbet af 2 hverdage, efter du har underskrevet låneaftalen.

Ønsker du, at banken indfrier gælden for dig, vil banken indfri dine eksisterende lån, og du vil i stedet overgå til den nye låneaftale med den pågældende bank. Din ansøgning vil blive behandlet i løbet af 2 hverdage.

Ønsker du at låne et kontant beløb udover det beløb, som du ønsker at samle lån for, vil dette lån blive udbetalt til din konto i løbet 1-5 bankdage.

Kan jeg låne, selvom min økonomi er dårlig?

Det er ikke op til Samlelaan.net at vurdere, om din økonomi er god eller dårlig. Bankerne laver en individuel kreditvurdering af dig og baserer deres lånetilbud på de oplysninger, som du har udfyldt i vores låneformular. Du kan øge dine chancer for at få et samlelån ved at ansøge med en medansøger.

Hvor meget kan jeg samle lån for?

Du kan samle lån op til 400.000 kr. gennem Samlelaan.net.

Hvilke krav er der til mig som låntager?

Samlelaan.net’s samarbejdspartnere har ikke nødvendigvis de samme krav til låntagere. Derfor kan du blive godkendt af nogle og afvist andre. Som udgangspunkt gælder følgende krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI.
 • Du skal minimum være 18 år.
 • Der kan være et minumumskrav til din indtægt.
 • Du skal have dansk adresse.
Kan jeg få et lån til kontant udbetaling udover samlelånet?

Ja, det er muligt for dig at et lån til kontant udbetaling udover det beløb, som du ønsker at samle lån for. Du kan angive dette oppe i formularen ved at svare ja til spørgsmålet “ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?”. Herefter skal du blot indtaste beløbet på det lån, du ønsker at få udbetalt.

Koster det mig noget at anvende Samlelaan.net?

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online samlelån gennem Samlelaan.net. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Hvor lav kan min ydelse blive?

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Samlelaan.net, men af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede samlelån, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Hvor lang er tilbagebetalingstiden?

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Samlelaan.net’s banksamarbejdspartnere tilbyder dig samlelån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Kan jeg tage et lån, hvis jeg har en beskyttet adresse?

Ja, det er muligt at tage lån, selvom du har beskyttet adresse, men ikke anbefalet.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Ofte vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Samlelaan.net ikke, at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Hvordan tjener Samlelaan.net penge?

Når en bruger vælger at optage et samlelån gennem vores koncept, modtager Samlelaan.net en lille provision fra den valgte samarbejdspartner.

Kan jeg fortryde et lån?

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at låntager kan fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Hvordan kan du få hjælp?

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@samlelaan.net, hvor du vil få svar inden for 24 timer på hverdage.

Vis mere

Vi er klar til at hjælpe

52 10 50 24 Chat med os
Åbningstider
Mandag–fredag:
09:00–17:00
Lørdag–søndag:
Lukket
? !