A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 5 min.
Opdateret: 04. december 2023

Lånio logoDerfor kan du stole på Samlelaan.net

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge.

Samlelån på 450.000 kr. - Dette skal du vide

For hvert lån du optager, skal du betale månedlige gebyrer, renter og stiftelsesgebyr. Har du flere lån, kan det derfor både være fordyrende og mentalt drænende, netop fordi du skal holde styr på alle afdrag og betalingsaftaler.

Med et samlelån450.000 kr. kan du betale alle dine kreditorer tilbage og kun have én låneaftale, du skal forholde dig til. Det giver dig øget overskud både mentalt og økonomisk at samle gæld.

Det kan være en stor hjælp for mange låntagere at kunne se et konkret eksempel på, hvor mange penge du kan spare ved at samle din gæld. Herunder får du overblik over, hvordan din økonomiske situation forandrer sig til det bedre, når du ansøger om lån til indfrielse af gæld. Har du en mere eller mindre restgæld end 450.000 kr. kan du også læse om andre lånebeløb.

Eksempel på at samle lån

Det er forskelligt, hvilke typer af lån vi kan have. Det kan være et gammelt studielån, der betales af på, og vi kan have kort- eller langfristede lån af varierende størrelser.

Herunder ser du et fiktivt eksempel, hvor en låntager samlet skal betale 8.261 kr. hver måned i ydelser til de banker, som vedkommende er kunde hos.

Nuværende lån
Nuværende lånLånebeløbRestgældMånedlig ydelseResterende omkostninger
Forbrugslån80.000 kr.69.862 kr.1.414 kr.24.203 kr.
Privatlån150.000 kr.139.840 kr.2.663 kr.78.517 kr.
Billån uden udbetaling250.000 kr.240.240 kr.4.184 kr.123.803 kr.
Total480.000 kr.449.942 kr.8.261 kr.226.523 kr.
Forbrugslån

Forbrugslån på 80.000 kr. med en årlig variabel rente på 12%, stiftelsesomkostning på 2% = 1.600 kr. og en løbetid på 84 mdr. Der er afdraget på gælden i 18 måneder, så restgælden er på 69.862 kr., og de resterende kreditomkostninger er 24.203 kr.

Privatlån

Privatlån på 150.000 kr. med en årlig variabel rente på 15%, stiftelsesomkostning på 2% = 3.000 kr. og en løbetid på 96 mdr. Der er afdraget på gælden i 15 måneder, så restgælden er på 139.840 kr., og de resterende kreditomkostninger er 78.517 kr.

Billån

Billån på 250.000 kr. med en årlig variabel rente på 13%, stiftelsesomkostning på 2% = 5.000 kr. og en løbetid på 96 mdr. Der er afdraget på gælden i 10 måneder, så restgælden er på 240.240 kr., og de resterende kreditomkostninger er 123.803 kr.

Eksempel på låntagers besparelse med et samlelån

Vælger låntager at optage et samlelån på 450.000 kr., kommer situationen på både kort og lang sigt til at se væsentlig anderledes ud.

Nu kan vedkommende nøjes med at betale 5.580 kr. hver måned til én bank. Samlet set kommer låntageren til at opnå en besparelse på omkring 140.000 kr. ved at indfri sin gæld hos samtlige kreditorer og fremover kun have lån hos én bank.

Nyt samlelån og besparelse
LånRestgæld / Nyt samlelånMånedlig ydelseKreditomkostninger
Gamle lån449.942 kr.8.261 kr.336.523 kr.
Samlelån450.000 kr.5.580 kr.85.644 kr.
Besparelse-2.681 kr.140.879 kr.

*Priserne er vejledende. Det er muligt, at du vil få andre priser tilbudt.

Samlelån

Samlelån på 450.000 kr. med en årlig variabel rente på 4%, stiftelsesomkostning på 2% = 9.000 kr. og en løbetid på 84 mdr. Samlet tilbagebetaling er 535.644 kr. Kreditomkostningerne udgør 85.644 kr., og den månedlige ydelse er 5.580 kr.

Det skal du vide om priser på samlelån

Når du skal udregne, hvor meget et lån kommer til at koste dig, skal du medtage alle omkostninger. Der kan både være engangsbetalinger samt tilbagevendende omkostninger på et lån, uanset hvilken type lån der er tale om.

Du skal forholde dig til følgende punkter, når prisen for et samlelån på 450.000 kr. skal udregnes:

  • Lånebeløb
  • Rente
  • Løbetid
  • Stiftelsesgebyr

Det er forskelligt fra bank til bank, hvad det koster dig som kunde at stifte en låneaftale. Hovedparten af alle samlelån har variable renter. Foruden den variable rente findes der også fast rente. Det er en fordel, at du får et lån med variable rente, da denne oftest er den billigste af de to.

For hovedparten af alle låntagere har det betydning at få billige samlelån. Den bedste måde at få et godt og billigt lån på er ved at sammenligne flere lånetilbud. Ved at indhente tilbud fra flere banker får du unik anledning til at sammenligne dem i forhold til priser og særlige kundefordele.

Sådan beregner du din besparelse

Du behøver ikke have teknisk snilde eller matematiske egenskaber som en revisor for selv at udregne, hvor mange penge du kan se frem til at spare i fremtiden ved at ansøge om samlelån på 450.000 kr.

På Samlelaan.net finder du en brugervenlig og simpel regnemaskine, der klarer hele arbejdet for dig. Det eneste, du skal gøre for at finde det billigste samlelån, er at indtaste oplysninger om dine eksisterende bankaftaler.

Forskellige beløb på samlelån
LånebeløbMulighed
Lån 100.000 kr.Ja ✅
Lån 150.000 kr.Ja ✅
Lån 200.000 kr.Ja ✅
Lån 250.000 kr.Ja ✅
Lån 300.000 kr.Ja ✅
Lån 350.000 kr.Ja ✅
Lån 400.000 kr.Ja ✅
Lån 450.000 kr.Nej
Lån 500.000 kr.Nej
Spar med samlelån nu Det tager kun 2 minutter
Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.

Spørgsmål og svar

Hvordan virker Samlelaan.net’s koncept?

Med Samlelaan.net’s unikke koncept er det nemmere, hurtigere og mere overskueligt for dig at samle lån online. Du udfylder én ansøgning. Herefter sætter vi bankerne i konkurrence om at give dig det bedste samlelån. Du modtager dine lånetilbud i vores platform, og du kan her nemt vælge dét lån, der passer dig bedst.

Hvilke fordele giver Samlelaan.net’s koncept mig?

Samlelaan.net fokuserer 100% på samlelån, hvilket sikrer dig en optimal låneproces, når du ønsker at samle gæld. Du sparer både tid og besvær ved at benytte dig af Samlelaan.net, hvor du med en enkelt ansøgning når ud til flere banker. Du undgår dermed at udfylde et hav af låneansøgninger. Bankerne ved, at de er i konkurrence med hinanden om at give dig det bedste lånetilbud, så dit samlelån bliver så billigt som muligt.

Hvilken rente får jeg?

Det er ikke op til os at fastsætte din rente, men vi kan vise dig bankernes minimum- og maksimumrente. Du kan få en rente rente ned til 3,49%, når du ansøger igennem Samlelaan.net. Du kan maksimalt få tilbudt en ÅOP på 25%. Hver enkelt bank afgør på baggrund af deres kreditvurdering af dig, hvilken rente de kan tilbyde i deres skræddersyede lånetilbud til dig.

Hvad er ÅOP?

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent og betegner således, hvor meget du skal betale samlet set i årlige omkostninger i forhold til det beløb du låner. Det indebærer alle omkostninger, der er forbundet med lånet. Du bør altid se på lånets ÅOP, når du vurderer lånetilbud.

Hvornår kan penge være på min konto?

Når du har ansøgt om samlelån igennem Samlelaan.net, vil du indenfor 2 hverdage modtage dine lånetilbud. Når du modtager dine lånetilbud, vil du samtidig blive oplyst om bankernes udbetalingstid.

Ønsker du at indfri din gæld selv, vil lånet blive overført til dig i løbet af 2 hverdage, efter du har underskrevet låneaftalen.

Ønsker du, at banken indfrier gælden for dig, vil banken indfri dine eksisterende lån, og du vil i stedet overgå til den nye låneaftale med den pågældende bank. Din ansøgning vil blive behandlet i løbet af 2 hverdage.

Ønsker du at låne et kontant beløb udover det beløb, som du ønsker at samle lån for, vil dette lån blive udbetalt til din konto i løbet 1-5 bankdage.

Kan jeg låne, selvom min økonomi er dårlig?

Det er ikke op til Samlelaan.net at vurdere, om din økonomi er god eller dårlig. Bankerne laver en individuel kreditvurdering af dig og baserer deres lånetilbud på de oplysninger, som du har udfyldt i vores låneformular. Du kan øge dine chancer for at få et samlelån ved at ansøge med en medansøger.

Hvor meget kan jeg samle lån for?

Du kan samle lån op til 400.000 kr. gennem Samlelaan.net.

Hvilke krav er der til mig som låntager?

Samlelaan.net’s samarbejdspartnere har ikke nødvendigvis de samme krav til låntagere. Derfor kan du blive godkendt af nogle og afvist andre. Som udgangspunkt gælder følgende krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI.
  • Du skal minimum være 18 år.
  • Der kan være et minumumskrav til din indtægt.
  • Du skal have dansk adresse.
Kan jeg få et lån til kontant udbetaling udover samlelånet?

Ja, det er muligt for dig at et lån til kontant udbetaling udover det beløb, som du ønsker at samle lån for. Du kan angive dette oppe i formularen ved at svare ja til spørgsmålet “ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?”. Herefter skal du blot indtaste beløbet på det lån, du ønsker at få udbetalt.

Koster det mig noget at anvende Samlelaan.net?

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online samlelån gennem Samlelaan.net. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Hvor lav kan min ydelse blive?

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Samlelaan.net, men af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede samlelån, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Hvor lang er tilbagebetalingstiden?

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Samlelaan.net’s banksamarbejdspartnere tilbyder dig samlelån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Kan jeg tage et lån, hvis jeg har en beskyttet adresse?

Ja, det er muligt at tage lån, selvom du har beskyttet adresse, men ikke anbefalet.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Ofte vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Samlelaan.net ikke, at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Hvordan tjener Samlelaan.net penge?

Når en bruger vælger at optage et samlelån gennem vores koncept, modtager Samlelaan.net en lille provision fra den valgte samarbejdspartner.

Kan jeg fortryde et lån?

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at låntager kan fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Hvordan kan du få hjælp?

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@samlelaan.net, hvor du vil få svar inden for 24 timer på hverdage.

Vis mere

Vi er klar til at hjælpe

52 10 50 24 Chat med os
Åbningstider
Mandag–fredag:
09:00–17:00
Lørdag–søndag:
Lukket
? !