A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 4 min.
Opdateret: 04. december 2023

Lånio logoDerfor kan du stole på Samlelaan.net

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge.

Sådan kan du samle lån med Basisbank

Har du 2 eller flere lån (det kan være forbrugslån, billån, kviklån eller SMS lån), betaler du flere månedlige gebyrer med tilhørerende renter. Dette er fordyrende for din økonomi, og det kan føre til, at du mister overblik over din økonomiske situation.

Med et samlelån hos Basisbank kan du betale alle dine nuværende kreditorer tilbage og kun forholde dig til én samlet og overskuelig bankaftale. Det er hverken kompliceret eller tidskrævende at samle gæld.

Det eneste, det kræver, er, at du bruger få minutter på at få indblik i, hvor meget du kan spare og derefter ansøger om at få tilbud fra banken. Du kan klare det hele derhjemme fra og i ro og mag have tid til at sætte dig ind i omkostninger, besparelse og kundefordele.

Du kan læse mere om samlelån fra Basisbank her eller finde information om andre låneudbydere.

Hvem er Basisbank?

Basisbank blev stiftet og grundlagt tilbage i år 2000. Det var den første onlinebank på det danske marked, og den har siden begyndelsen være populær blandt både voksne og ældre danskere. Banken har hovedsæde i København og tilbyder forskellige lånemuligheder til sine kunder.

Typisk hænger en banks størrelse sammen med, hvor mange penge den er i stand til maksimalt at låne ud til hver kunde. Hvor du hos andre internetbanker kan låne op til 250.000 kroner, er maksimumgrænsen det dobbelte hos Basisbank, hvor du kan få samlelån op til 400.000 kr.

Står du i en situation med en samlet gæld for flere hundrede tusinde kroner, skal du sikre dig at vælge en bank, som kan låne dig penge i den størrelsesorden. Dit nye lån til indfrielse af gæld skal modsvare det beløb, du skylder dine nuværende kreditorer. Det er muligt at hos Basisbank.

Eksempel på besparelse med et Basisbank samlelån

Lånebeløb, rentesatser, omkostninger og ydelser kan være komplicerede tal at holde styr på i hovedet. For de fleste mennesker er det hjælpsomt at få et visuelt overblik over, hvor mange penge der kan være at spare ved at samle lån.

Herunder ses et fiktivt eksempel på en situation, hvor en låntager har ansøgt om og er blevet godkendt til et samlelån på 500.000 kroner hos Basisbank. Fremfor at betale flere kreditorer hver måned, kan der spares knap 4.000 kr. hver måned ved at samle gælden hos én bank.

Besparelse ved samlelån
LånRestgæld / nyt samlelånMånedlig ydelse
Gamle lån400.000 kr.9.103 kr.
Samlelån400.000 kr.5.634 kr.
Besparelse-3.866 kr.

Samlelån på 400.000 kr. med en årlig variabel rente på 12,45%, stiftelsesgebyr 2% = 10.000 kr. og en løbetid på 144 mdr. ÅOP er 12,09%. Samlet tilbagebetaling er 955.260 kr. Kreditomkostningerne udgør 355.260 kr., og den månedlige ydelse er 5.634 kr.

Hvad koster et Basisbank samlelån?

Den samlede pris for et lån vil altid afhænge af flere faktorer. Du skal forholde dig til både lånebeløb, rente, løbetid og stiftelsesgebyr, når du vil udregne, hvad et samlelån hos Basisbank vil koste dig.

De mest indflydelsesrige faktorer er hhv. længde af løbetid og størrelse af lånebeløbet. Des længere løbetid, og des større lånebeløb, des dyrere vil dit samlelån blive.

Før du ansøger om et lån til indfrielse af gæld, er det en god idé at regne ud, hvor mange penge du vil være i stand til at afdrage til Basisbank om måneden. Ved at trække alle dine udgifter (mad, faste omkostninger, transportudgifter mv.) fra dine indtægter (SU, løn, børnebidrag mv.), når du frem til dit månedlige, disponible beløb. Det er den sum penge, som du frit kan råde over hver måned, når alle regninger og udgifter er betalt. Det er af denne sum, du skal afdrage på dit samlelån hos Basisbank.

Har du en stærk økonomi og en fast løn, kan det svare sig at vælge en kort løbetid, så du hurtigt kan få afviklet og tilbagebetalt din gæld til banken.

Få tilbud på samlelån med Samlelaan.net

Det kan svare sig at bruge få minutter på at anvende den hjælpsomme og brugervenlige regnemaskine, som du finder hos Samlelaan.net. Med denne kan du på kort tid få et retvisende indtryk af, hvor mange penge du kan se frem til at spare ved at samle dine nuværende lån hos én bank.

Ved at indtaste information om, hvilke typer af lån du har, og hos hvilke banker du er kunde, kan du modtage flere tilbud på samlelån, som du frit kan vælge imellem.

Den store fordel ved at få tilbud på lån er, at du kan finde frem til billige samlelån.

Det er af stor interesse for alle låntagere at få det billigste banktilbud. Du kan nemt selv se, hvilke tilbud der er det billigste samlelån. Når du sammenligner bankernes tilbud, skal du kigge på  ”ÅOP” (der står for Årlige Omkostninger i Procent). Det lån, der har den laveste ÅOP, vil være det billigste tilbud for dig at acceptere og skrive under på.

Ansøger du med en medansøger, kan du forvente en større chance for at blive kreditgodkendt.

Spar med samlelån nu Det tager kun 2 minutter
Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for Lånio.dk ApS. Siden 2012 har Mark arbejdet med formidling og sammenligning af usikrede lån samt øget gennemsigtighed på det finansielle marked i Danmark. Hans bedrifter indenfor lånemarkedet er bl.a. omtalt i Børsen og er desuden blevet anerkendt gennem EY Entrepreneur of the Year i 2018 og i 2019. Senest har selskabet bag Mikonomi.dk modtaget Børsens Gazellepris for 2019 og 2020.

Spørgsmål og svar

Hvordan virker Samlelaan.net’s koncept?

Med Samlelaan.net’s unikke koncept er det nemmere, hurtigere og mere overskueligt for dig at samle lån online. Du udfylder én ansøgning. Herefter sætter vi bankerne i konkurrence om at give dig det bedste samlelån. Du modtager dine lånetilbud i vores platform, og du kan her nemt vælge dét lån, der passer dig bedst.

Hvilke fordele giver Samlelaan.net’s koncept mig?

Samlelaan.net fokuserer 100% på samlelån, hvilket sikrer dig en optimal låneproces, når du ønsker at samle gæld. Du sparer både tid og besvær ved at benytte dig af Samlelaan.net, hvor du med en enkelt ansøgning når ud til flere banker. Du undgår dermed at udfylde et hav af låneansøgninger. Bankerne ved, at de er i konkurrence med hinanden om at give dig det bedste lånetilbud, så dit samlelån bliver så billigt som muligt.

Hvilken rente får jeg?

Det er ikke op til os at fastsætte din rente, men vi kan vise dig bankernes minimum- og maksimumrente. Du kan få en rente rente ned til 3,49%, når du ansøger igennem Samlelaan.net. Du kan maksimalt få tilbudt en ÅOP på 25%. Hver enkelt bank afgør på baggrund af deres kreditvurdering af dig, hvilken rente de kan tilbyde i deres skræddersyede lånetilbud til dig.

Hvad er ÅOP?

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent og betegner således, hvor meget du skal betale samlet set i årlige omkostninger i forhold til det beløb du låner. Det indebærer alle omkostninger, der er forbundet med lånet. Du bør altid se på lånets ÅOP, når du vurderer lånetilbud.

Hvornår kan penge være på min konto?

Når du har ansøgt om samlelån igennem Samlelaan.net, vil du indenfor 2 hverdage modtage dine lånetilbud. Når du modtager dine lånetilbud, vil du samtidig blive oplyst om bankernes udbetalingstid.

Ønsker du at indfri din gæld selv, vil lånet blive overført til dig i løbet af 2 hverdage, efter du har underskrevet låneaftalen.

Ønsker du, at banken indfrier gælden for dig, vil banken indfri dine eksisterende lån, og du vil i stedet overgå til den nye låneaftale med den pågældende bank. Din ansøgning vil blive behandlet i løbet af 2 hverdage.

Ønsker du at låne et kontant beløb udover det beløb, som du ønsker at samle lån for, vil dette lån blive udbetalt til din konto i løbet 1-5 bankdage.

Kan jeg låne, selvom min økonomi er dårlig?

Det er ikke op til Samlelaan.net at vurdere, om din økonomi er god eller dårlig. Bankerne laver en individuel kreditvurdering af dig og baserer deres lånetilbud på de oplysninger, som du har udfyldt i vores låneformular. Du kan øge dine chancer for at få et samlelån ved at ansøge med en medansøger.

Hvor meget kan jeg samle lån for?

Du kan samle lån op til 400.000 kr. gennem Samlelaan.net.

Hvilke krav er der til mig som låntager?

Samlelaan.net’s samarbejdspartnere har ikke nødvendigvis de samme krav til låntagere. Derfor kan du blive godkendt af nogle og afvist andre. Som udgangspunkt gælder følgende krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI.
  • Du skal minimum være 18 år.
  • Der kan være et minumumskrav til din indtægt.
  • Du skal have dansk adresse.
Kan jeg få et lån til kontant udbetaling udover samlelånet?

Ja, det er muligt for dig at et lån til kontant udbetaling udover det beløb, som du ønsker at samle lån for. Du kan angive dette oppe i formularen ved at svare ja til spørgsmålet “ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?”. Herefter skal du blot indtaste beløbet på det lån, du ønsker at få udbetalt.

Koster det mig noget at anvende Samlelaan.net?

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online samlelån gennem Samlelaan.net. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Hvor lav kan min ydelse blive?

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Samlelaan.net, men af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede samlelån, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Hvor lang er tilbagebetalingstiden?

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Samlelaan.net’s banksamarbejdspartnere tilbyder dig samlelån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Kan jeg tage et lån, hvis jeg har en beskyttet adresse?

Ja, det er muligt at tage lån, selvom du har beskyttet adresse, men ikke anbefalet.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Ofte vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Samlelaan.net ikke, at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Hvordan tjener Samlelaan.net penge?

Når en bruger vælger at optage et samlelån gennem vores koncept, modtager Samlelaan.net en lille provision fra den valgte samarbejdspartner.

Kan jeg fortryde et lån?

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at låntager kan fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Hvordan kan du få hjælp?

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@samlelaan.net, hvor du vil få svar inden for 24 timer på hverdage.

Vis mere

Vi er klar til at hjælpe

52 10 50 24 Chat med os
Åbningstider
Mandag–fredag:
09:00–17:00
Lørdag–søndag:
Lukket
? !