A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 4 min.
Opdateret: 04. december 2023

Lånio logoDerfor kan du stole på Samlelaan.net

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge.

Sådan kan du samle lån med Danske Bank

Har du flere lån, kan de månedlige afdrag være svære at overskue og holde styr på. Du skal forholde dig til flere afdrag og til forskellige rentesatser. Fremfor at ligge søvnløs om natten og bruge tid på at lave overblik over restbeløb og alle månedlige afdrag kan du lette arbejdet for dig selv ved at ansøge om et samlelån hos Danske Bank. Her får du én samlet låneaftale, så du kun skal betale ét afdrag hver måned til samme bank.

Det giver dig det mest overskuelige overblik over din økonomi, og du kan se frem til at spare penge ved at samle lånene.

Der er både økonomiske og mentale fordele ved at samle gæld. Når du har 100% styr på din låneaftale, og der kun er et afdrag at skulle forholde sig til, undgår du at havne i dén situation, hvor du glemmer at betale en eller flere kreditorer tilbage.

Du har selv indflydelse på, hvordan dit samlelån hos Danske Bank skal sammensættes. Det gælder både i forhold til løbetid og lånebeløb. Vil du læse om andre udbydere af samlelån, kan du finde flere her: Låneudbydere.

Hvem er Danske Bank?

Vil du være kunde hos Danmarks største bank, er det Danske Bank, du skal vælge. Banken har mange års erfaring med at have både private kunder og erhvervskunder. Banken har sit hovedsæde ved Holmens Kanal i København, og den har ekspanderet igennem de seneste 20 år. Det betyder, at du kan besøge flere af bankens filialer i Norge, Sverige og Finland.

Det kan være betryggende for dig at vælge en stor og velkendt bank. Her er risikoen for krak lav, og du kan være sikker på at få en erfaren bankrådgiver, da alle bankens ansatte er specialiserede i forhold til bankens forskellige arbejdsopgaver og ansvarsområder.

En del af bankens storhed afspejles også af de koncerner, som er underlagt Danske Bank. Den har blandt andet Realkredit Danmark og Danica Pension som en del af sine ansvarsområder.

I alt har Danske Bank omkring 3,7 millioner kunder i flere lande i Norden, der er fordelt på såvel private som erhvervsmæssige kunder.

Danske Banks guide til samlelån

Som eksisterende eller kommende kunde hos Danske Bank bliver du hjulpet godt på vej til at få styr på din økonomi både her og nu og i fremtiden. Når du vil ansøge om et Danske Bank samlelån, kan du bruge følgende guide:

 1. Lav overblik over dine nuværende lån og find ud af, hvor stor en restgæld du har
 2. Tag kontakt til din bankrådgiver i Danske Bank eller brug en lånebregner
 3. Gør dig overvejelser om, hvorvidt det kan svare sig for dig at ansøge om lån til indfrielse af gæld
 4. Læg budget, så du ved, hvor meget du skal betale til din bank hver måned.

Hver en situation er individuel, når det kommer til at afveje fornuften i at optage et samlelån hos Danske Bank. Når du har fundet ud af, hvor stor din restgæld er, det kunne fx være 150.000 kr., så ved du, hvor stort et samlelån, du har brug for. Du skal derudover forholde dig til, hvor meget den månedlige besparelse bliver, når du samler gælden.

Det bedste er at lægge de månedlige ydelser sammen, som du betaler til hver af dine kreditorer her og nu. Herefter skal du bruge en låneberegner for at finde ud af, hvad den månedlige ydelse vil være på et samlelån, hvor du kun betaler af til en bank. Når den nye, månedlige ydelse er lavere sammenholdt med de samlede afdrag, som du betaler på nuværende tidspunkt, er det økonomisk fornuftigt for dig at ansøge om et samlelån hos Dansk Bank.

Hvad koster et Danske Bank samlelån?

Du skal have medregnet flere faktorer, når du vil have kendskab til, hvad et Danske Bank samlelån kommer til at koste dig. Du skal forholde dig til følgende:

 • Lånebeløb
 • Løbetid
 • Stiftelsesgebyr
 • Rente

Du har stor indflydelse på, hvad dit lån til indfrielse af gæld skal koste dig. Mens stiftelsesgebyr og rente er fastlagte faktorer, bestemmer du til dels selv både lånebeløb og løbetid. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at des længere tid du vælger at betale tilbage over, des dyrere bliver dit lån.

Dette skyldes, at du skal betale renter igennem længere tid, end hvis du valgte en kort afbetalingsperiode. Stiftelsesgebyret er en engangsomkostning. Den skal du kun betale én gang, hvorimod renten er en tilbagevendende omkostning.

Få tilbud på samlelån med Samlelaan.net

Du behøver ikke kontakte bankrådgivere hos flere banker for at få mulighed for at sammenligne flere tilbud om billige samlelån. Hos Samlelaan.net kan du gøre brug af den gratis og brugervenlige låneberegner, der på kort tid kan give dig indtryk af, om det kan svare sig for dig at ansøge om et samlet lån.

Når du har flere tilbud fra forskellige banker at vælge imellem, kan du sammenligne dem for at finde frem til det billigste samlelån. Dette gør du ved at bruge punktet ”ÅOP” (det står for Årlige Omkostninger i Procent). Lånet, der har den laveste ÅOP, vil være det billigste for dig at skrive under på.

Vil du højne dine chancer for at blive kreditgodkendt, skal du ansøge med en medansøger.

Spar med Samlelån nu Det tager kun 2 minutter
Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.

Spørgsmål og svar

Hvordan virker Samlelaan.net’s koncept?

Med Samlelaan.net’s unikke koncept er det nemmere, hurtigere og mere overskueligt for dig at samle lån online. Du udfylder én ansøgning. Herefter sætter vi bankerne i konkurrence om at give dig det bedste samlelån. Du modtager dine lånetilbud i vores platform, og du kan her nemt vælge dét lån, der passer dig bedst.

Hvilke fordele giver Samlelaan.net’s koncept mig?

Samlelaan.net fokuserer 100% på samlelån, hvilket sikrer dig en optimal låneproces, når du ønsker at samle gæld. Du sparer både tid og besvær ved at benytte dig af Samlelaan.net, hvor du med en enkelt ansøgning når ud til flere banker. Du undgår dermed at udfylde et hav af låneansøgninger. Bankerne ved, at de er i konkurrence med hinanden om at give dig det bedste lånetilbud, så dit samlelån bliver så billigt som muligt.

Hvilken rente får jeg?

Det er ikke op til os at fastsætte din rente, men vi kan vise dig bankernes minimum- og maksimumrente. Du kan få en rente rente ned til 3,49%, når du ansøger igennem Samlelaan.net. Du kan maksimalt få tilbudt en ÅOP på 25%. Hver enkelt bank afgør på baggrund af deres kreditvurdering af dig, hvilken rente de kan tilbyde i deres skræddersyede lånetilbud til dig.

Hvad er ÅOP?

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent og betegner således, hvor meget du skal betale samlet set i årlige omkostninger i forhold til det beløb du låner. Det indebærer alle omkostninger, der er forbundet med lånet. Du bør altid se på lånets ÅOP, når du vurderer lånetilbud.

Hvornår kan penge være på min konto?

Når du har ansøgt om samlelån igennem Samlelaan.net, vil du indenfor 2 hverdage modtage dine lånetilbud. Når du modtager dine lånetilbud, vil du samtidig blive oplyst om bankernes udbetalingstid.

Ønsker du at indfri din gæld selv, vil lånet blive overført til dig i løbet af 2 hverdage, efter du har underskrevet låneaftalen.

Ønsker du, at banken indfrier gælden for dig, vil banken indfri dine eksisterende lån, og du vil i stedet overgå til den nye låneaftale med den pågældende bank. Din ansøgning vil blive behandlet i løbet af 2 hverdage.

Ønsker du at låne et kontant beløb udover det beløb, som du ønsker at samle lån for, vil dette lån blive udbetalt til din konto i løbet 1-5 bankdage.

Kan jeg låne, selvom min økonomi er dårlig?

Det er ikke op til Samlelaan.net at vurdere, om din økonomi er god eller dårlig. Bankerne laver en individuel kreditvurdering af dig og baserer deres lånetilbud på de oplysninger, som du har udfyldt i vores låneformular. Du kan øge dine chancer for at få et samlelån ved at ansøge med en medansøger.

Hvor meget kan jeg samle lån for?

Du kan samle lån op til 400.000 kr. gennem Samlelaan.net.

Hvilke krav er der til mig som låntager?

Samlelaan.net’s samarbejdspartnere har ikke nødvendigvis de samme krav til låntagere. Derfor kan du blive godkendt af nogle og afvist andre. Som udgangspunkt gælder følgende krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI.
 • Du skal minimum være 18 år.
 • Der kan være et minumumskrav til din indtægt.
 • Du skal have dansk adresse.
Kan jeg få et lån til kontant udbetaling udover samlelånet?

Ja, det er muligt for dig at et lån til kontant udbetaling udover det beløb, som du ønsker at samle lån for. Du kan angive dette oppe i formularen ved at svare ja til spørgsmålet “ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?”. Herefter skal du blot indtaste beløbet på det lån, du ønsker at få udbetalt.

Koster det mig noget at anvende Samlelaan.net?

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online samlelån gennem Samlelaan.net. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Hvor lav kan min ydelse blive?

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Samlelaan.net, men af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede samlelån, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Hvor lang er tilbagebetalingstiden?

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Samlelaan.net’s banksamarbejdspartnere tilbyder dig samlelån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Kan jeg tage et lån, hvis jeg har en beskyttet adresse?

Ja, det er muligt at tage lån, selvom du har beskyttet adresse, men ikke anbefalet.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Ofte vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Samlelaan.net ikke, at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Hvordan tjener Samlelaan.net penge?

Når en bruger vælger at optage et samlelån gennem vores koncept, modtager Samlelaan.net en lille provision fra den valgte samarbejdspartner.

Kan jeg fortryde et lån?

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at låntager kan fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Hvordan kan du få hjælp?

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@samlelaan.net, hvor du vil få svar inden for 24 timer på hverdage.

Vis mere

Vi er klar til at hjælpe

52 10 50 24 Chat med os
Åbningstider
Mandag–fredag:
09:00–17:00
Lørdag–søndag:
Lukket
? !