A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 4 min.
Opdateret: 04. december 2023

Lånio logoDerfor kan du stole på Samlelaan.net

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge.

Sådan kan du samle lån med Ikano Bank

Har du flere lån, du betaler af på nu, kan du få et skarpt og overskueligt overblik over din økonomi ved at ansøge om et samlelån hos Ikano Bank. Du behøver ikke møde fysisk op i en bankfilial, da du kan klare det hele derhjemmefra over nettet.

Et lån til indfrielse af gæld fungerer på den måde, at du ansøger om et samlelån hos Ikano Bank, der størrelsesmæssigt modsvarer den samlede restgæld, som du har på dine eksisterende lån. Når pengene fra banken overføres til din konto, skal du betale dine nuværende kreditorer tilbage. Herefter har du kun ét lån at skulle forholde dig til med hensyn til renter og afdrag.

Det er underordnet, om du har flere lån fra forskellige banker, og hvilke typer af lån du har. Det kan være et studielån, et billån, et forbrugslån eller de små, kortfristede lån. Ved at samle gælden hos én bank får du det mest enkle og gennemskuelige overblik over din økonomi både nu og i fremtiden, og du kan ydermere se frem til at spare penge hver måned. De fleste mennesker kommer til at betale mindre i månedlige afdrag, når der kun er én bankaftale fremfor flere forskellige.

Læs også om andre udbydere, der tilbyder samlelån: Låneudbydere.

Hvem er Ikano Bank?

Ikano Bank har eksisteret siden begyndelsen af 1970’erne og har sine rødder i den svenske IKEA familie. Ikano gruppen har løbende udviklet sine forretningsområder og dækker i dag over finansiering, kapitalforvaltning, fast ejendom, forsikring og detailhandel.

Som privatkunde har du forskellige muligheder for finansiering, når du samarbejder med Ikano Bank. Du kan låne op til 300.000 kr., og du har stor frihed til selv at sammensætte dit lån. Ikano Bank er en digital bank, hvilket betyder, at du kommer til at ansøge elektronisk, når du ansøger om et lån. Banken tilbyder både de klassiske forbrugslån, billån og samlelån.

Har kundeservice og hjælp til finansiering stor betydning for dig, kommer du ikke til at mangle hjælp eller økonomisk rådgivning, når du er kunde hos Ikano Bank. Du kan kontakte banken hver dag, hvor du vil møde en dansksproget kundeservice. Eller du kan henvende sig skriftligt pr. mail, hvis du har spørgsmål til et lån eller til praktiske omstændigheder omkring din bankaftale.

Eksempel på besparelse

Det kan være svært at holde styr på økonomien, når du har flere betalingsaftaler. Det kan være en hjælp at bruge et konkret eksempel, når du vil have indtryk af, hvad et samlelån hos Ikano Bank kan give af besparelse.

Herunder ses et fiktivt eksempel på en situation, hvor låntager har optaget et samlelån på 300.000 kr. for at betale sine kreditorer ud. Det nye lån giver en besparelse på omkring 50% af, hvad vedkommende hidtil har betalt i månedlige ydelser.

Besparelse ved samlelån
LånRestgæld / nyt samlelånMånedlig ydelse
Gamle lån300.000 kr.8.000 kr.
Samlelån300.000 kr.4.087 kr.
Besparelse-3.913 kr.

Samlelån på 300.000 kr. med en årlig variabel rente på 12,7%, stiftelsesgebyr 3% = 9.000 kr., administrationsgebyr på 25 kr. pr. md. og en løbetid på 144 mdr. ÅOP er 13,6%. Samlet tilbagebetaling er 588.528 kr. Kreditomkostningerne udgør 288.528 kr., og den månedlige ydelse er 4.087 kr.

Hvad koster et Ikano Bank samlelån?

Der er flere poster, du skal forholde dig til, når du vil finde ud af, hvad et samlelån hos Ikano Bank kommer til at koste dig. Du skal orientere dig mod følgende punkter i din låneaftale:

  • Lånebeløb
  • Løbetid
  • Stiftelsesgebyr
  • Rente

Et lån er altid behæftet med både tilbagevendende omkostninger (herunder renten) og engangsbetalinger (f.eks. stiftelsesgebyr og gebyr i forbindelse med oprettelse af PBS-aftale).

Når du ansøger om samlelån hos Ikano Bank, skal du kreditvurderes. Banken foretager en individuel vurdering af din økonomiske situation, og du tilbydes en rente, som kommer til at figurere af tilbuddet.

Det er vigtigt for din betalingsevne, at du gør dig tanker om, hvor lang en løbetid du ønsker på dit lån. Har du en stabil og stærk økonomi, kan du hurtigt blive gældfri, når du vælger en kort afbetalingsperiode.

Det er ikke kun de billige samlelån, du skal forholde dig til. Du skal til enhver tid sikre dig, at du får et lån, som matcher din økonomi, og hvor du kan betale alle månedlige ydelser i fremtiden.

Få tilbud på samlelån med Samlelaan.net

På kort tid kan du få tilbud fra forskellige banker på at samle lån. Du finder en simpel og brugervenlig lånemaskine på hjemmesiden hos Samlelaan.net, som er gratis og uforpligtende for enhver kunde at benytte sig af.

For at opnå det mest retvisende resultat af, hvor meget du kan spare hver måned ved at ansøge om samlelån, skal du angive oplysninger om dine nuværende lån.

Når du har flere tilbud at sammenligne mellem, kan du finde frem til det billigste samlelån. Dette gør du ved at holde tallet omkring ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) op imod hinanden i de forskellige tilbud om lån.

Vil du højne din chance for at blive kreditgodkendt, kan det svare sig at ansøge med en medansøger.

Spar med samlelån nu Det tager kun 2 minutter

Spørgsmål og svar

Hvordan virker Samlelaan.net’s koncept?

Med Samlelaan.net’s unikke koncept er det nemmere, hurtigere og mere overskueligt for dig at samle lån online. Du udfylder én ansøgning. Herefter sætter vi bankerne i konkurrence om at give dig det bedste samlelån. Du modtager dine lånetilbud i vores platform, og du kan her nemt vælge dét lån, der passer dig bedst.

Hvilke fordele giver Samlelaan.net’s koncept mig?

Samlelaan.net fokuserer 100% på samlelån, hvilket sikrer dig en optimal låneproces, når du ønsker at samle gæld. Du sparer både tid og besvær ved at benytte dig af Samlelaan.net, hvor du med en enkelt ansøgning når ud til flere banker. Du undgår dermed at udfylde et hav af låneansøgninger. Bankerne ved, at de er i konkurrence med hinanden om at give dig det bedste lånetilbud, så dit samlelån bliver så billigt som muligt.

Hvilken rente får jeg?

Det er ikke op til os at fastsætte din rente, men vi kan vise dig bankernes minimum- og maksimumrente. Du kan få en rente rente ned til 3,49%, når du ansøger igennem Samlelaan.net. Du kan maksimalt få tilbudt en ÅOP på 25%. Hver enkelt bank afgør på baggrund af deres kreditvurdering af dig, hvilken rente de kan tilbyde i deres skræddersyede lånetilbud til dig.

Hvad er ÅOP?

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent og betegner således, hvor meget du skal betale samlet set i årlige omkostninger i forhold til det beløb du låner. Det indebærer alle omkostninger, der er forbundet med lånet. Du bør altid se på lånets ÅOP, når du vurderer lånetilbud.

Hvornår kan penge være på min konto?

Når du har ansøgt om samlelån igennem Samlelaan.net, vil du indenfor 2 hverdage modtage dine lånetilbud. Når du modtager dine lånetilbud, vil du samtidig blive oplyst om bankernes udbetalingstid.

Ønsker du at indfri din gæld selv, vil lånet blive overført til dig i løbet af 2 hverdage, efter du har underskrevet låneaftalen.

Ønsker du, at banken indfrier gælden for dig, vil banken indfri dine eksisterende lån, og du vil i stedet overgå til den nye låneaftale med den pågældende bank. Din ansøgning vil blive behandlet i løbet af 2 hverdage.

Ønsker du at låne et kontant beløb udover det beløb, som du ønsker at samle lån for, vil dette lån blive udbetalt til din konto i løbet 1-5 bankdage.

Kan jeg låne, selvom min økonomi er dårlig?

Det er ikke op til Samlelaan.net at vurdere, om din økonomi er god eller dårlig. Bankerne laver en individuel kreditvurdering af dig og baserer deres lånetilbud på de oplysninger, som du har udfyldt i vores låneformular. Du kan øge dine chancer for at få et samlelån ved at ansøge med en medansøger.

Hvor meget kan jeg samle lån for?

Du kan samle lån op til 400.000 kr. gennem Samlelaan.net.

Hvilke krav er der til mig som låntager?

Samlelaan.net’s samarbejdspartnere har ikke nødvendigvis de samme krav til låntagere. Derfor kan du blive godkendt af nogle og afvist andre. Som udgangspunkt gælder følgende krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI.
  • Du skal minimum være 18 år.
  • Der kan være et minumumskrav til din indtægt.
  • Du skal have dansk adresse.
Kan jeg få et lån til kontant udbetaling udover samlelånet?

Ja, det er muligt for dig at et lån til kontant udbetaling udover det beløb, som du ønsker at samle lån for. Du kan angive dette oppe i formularen ved at svare ja til spørgsmålet “ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?”. Herefter skal du blot indtaste beløbet på det lån, du ønsker at få udbetalt.

Koster det mig noget at anvende Samlelaan.net?

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online samlelån gennem Samlelaan.net. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Hvor lav kan min ydelse blive?

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Samlelaan.net, men af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede samlelån, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Hvor lang er tilbagebetalingstiden?

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Samlelaan.net’s banksamarbejdspartnere tilbyder dig samlelån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Kan jeg tage et lån, hvis jeg har en beskyttet adresse?

Ja, det er muligt at tage lån, selvom du har beskyttet adresse, men ikke anbefalet.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Ofte vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Samlelaan.net ikke, at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Hvordan tjener Samlelaan.net penge?

Når en bruger vælger at optage et samlelån gennem vores koncept, modtager Samlelaan.net en lille provision fra den valgte samarbejdspartner.

Kan jeg fortryde et lån?

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at låntager kan fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Hvordan kan du få hjælp?

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@samlelaan.net, hvor du vil få svar inden for 24 timer på hverdage.

Vis mere

Vi er klar til at hjælpe

52 10 50 24 Chat med os
Åbningstider
Mandag–fredag:
09:00–17:00
Lørdag–søndag:
Lukket
? !