Hvordan fungerer det?

Udfyld én låneansøgning
Modtag lånetilbud fra flere førende banker
Vælg det bedste lån til dine behov

Vi er en del af Lånio.dk som er kendt fra TV

Når du sammenligner og indhenter flere lånetilbud, øger du chancen for at finde det bedste lån. Bankerne ved at de er i konkurrence om dig som kunde og du kan derfor være sikker på, at de tilbyder dig de bedste lånevilkår som muligt.

LÅN PENGE HOS LÅNIO.DK ⭐ Sammenlign Og Spar på både Nye og Eksisterende Lån | Lånio.dk

Spørgsmål og svar

Hvordan virker Samlelaan.net’s koncept?

Med Samlelaan.net’s unikke koncept er det nemmere, hurtigere og mere overskueligt for dig at samle lån online. Du udfylder én ansøgning. Herefter sætter vi bankerne i konkurrence om at give dig det bedste samlelån. Du modtager dine lånetilbud i vores platform, og du kan her nemt vælge dét lån, der passer dig bedst.

Hvilke fordele giver Samlelaan.net’s koncept mig?

Samlelaan.net fokuserer 100% på samlelån, hvilket sikrer dig en optimal låneproces, når du ønsker at samle gæld. Du sparer både tid og besvær ved at benytte dig af Samlelaan.net, hvor du med en enkelt ansøgning når ud til flere banker. Du undgår dermed at udfylde et hav af låneansøgninger. Bankerne ved, at de er i konkurrence med hinanden om at give dig det bedste lånetilbud, så dit samlelån bliver så billigt som muligt.

Hvilken rente får jeg?

Det er ikke op til os at fastsætte din rente, men vi kan vise dig bankernes minimum- og maksimumrente. Du kan få en rente rente ned til 3,49%, når du ansøger igennem Samlelaan.net. Du kan maksimalt få tilbudt en ÅOP på 25%. Hver enkelt bank afgør på baggrund af deres kreditvurdering af dig, hvilken rente de kan tilbyde i deres skræddersyede lånetilbud til dig.

Hvad er ÅOP?

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent og betegner således, hvor meget du skal betale samlet set i årlige omkostninger i forhold til det beløb du låner. Det indebærer alle omkostninger, der er forbundet med lånet. Du bør altid se på lånets ÅOP, når du vurderer lånetilbud.

Hvornår kan penge være på min konto?

Når du har ansøgt om samlelån igennem Samlelaan.net, vil du indenfor 2 hverdage modtage dine lånetilbud. Når du modtager dine lånetilbud, vil du samtidig blive oplyst om bankernes udbetalingstid.

Ønsker du at indfri din gæld selv, vil lånet blive overført til dig i løbet af 2 hverdage, efter du har underskrevet låneaftalen.

Ønsker du, at banken indfrier gælden for dig, vil banken indfri dine eksisterende lån, og du vil i stedet overgå til den nye låneaftale med den pågældende bank. Din ansøgning vil blive behandlet i løbet af 2 hverdage.

Ønsker du at låne et kontant beløb udover det beløb, som du ønsker at samle lån for, vil dette lån blive udbetalt til din konto i løbet 1-5 bankdage.

Kan jeg låne, selvom min økonomi er dårlig?

Det er ikke op til Samlelaan.net at vurdere, om din økonomi er god eller dårlig. Bankerne laver en individuel kreditvurdering af dig og baserer deres lånetilbud på de oplysninger, som du har udfyldt i vores låneformular. Du kan øge dine chancer for at få et samlelån ved at ansøge med en medansøger.

Hvor meget kan jeg samle lån for?

Du kan samle lån op til 500.000 kr. gennem Samlelaan.net.

Hvilke krav er der til mig som låntager?

Samlelaan.net’s samarbejdspartnere har ikke nødvendigvis de samme krav til låntagere. Derfor kan du blive godkendt af nogle og afvist andre. Som udgangspunkt gælder følgende krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI.
  • Du skal minimum være 18 år.
  • Der kan være et minumumskrav til din indtægt.
  • Du skal have dansk adresse.

Kan jeg få et lån til kontant udbetaling udover samlelånet?

Ja, det er muligt for dig at et lån til kontant udbetaling udover det beløb, som du ønsker at samle lån for. Du kan angive dette oppe i formularen ved at svare ja til spørgsmålet “ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?”. Herefter skal du blot indtaste beløbet på det lån, du ønsker at få udbetalt.

Koster det mig noget at anvende Samlelaan.net?

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online samlelån gennem Samlelaan.net. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Hvor lav kan min ydelse blive?

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Samlelaan.net, men af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede samlelån, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Hvor lang er tilbagebetalingstiden?

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Samlelaan.net’s banksamarbejdspartnere tilbyder dig samlelån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Kan jeg tage et lån, hvis jeg har en beskyttet adresse?

Ja, det er muligt at tage lån, selvom du har beskyttet adresse, men ikke anbefalet.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Ofte vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Samlelaan.net ikke, at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Hvordan tjener Samlelaan.net penge?

Når en bruger vælger at optage et samlelån gennem vores koncept, modtager Samlelaan.net en lille provision fra den valgte samarbejdspartner.

Kan jeg fortryde et lån?

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at låntager kan fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Hvordan kan du få hjælp?

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@samlelaan.net, hvor du vil få svar inden for 24 timer på hverdage.

Vis mere

Vi er klar til at hjælpe

52 10 50 24 Chat med os
? !

Mød holdet bag Samlelaan.net

Mark Thorsen

Mark Thorsen Chief Executive Officer

Aris Vourvoulias

Aris Vourvoulias Chief Operating Officer

Niclas Lurger-Amelung

Niclas Lurger-Amelung Chief Marketing Officer

Kasper G. Nielsen

Kasper G. Nielsen Chief Technology Officer

Attila Tamas Vekony

Attila Tamas Vekony User Experience Manager

Rasmus H. Nielsen

Rasmus H. Nielsen Product Manager

Alen Kranjčević

Alen Kranjčević Software Developer

Joachim Brodersen

Joachim Brodersen SEO Executive

Låni Ole

Låni Ole Brand Ambassador

Anerkendt og prisvindende platform

Jyllands Posten
Boersen
Finans
Gazelle 2019
Gazelle 2020
A 100% A
Tekststørrelse
Opdateret: 01. juni 2022

Grundig markedsundersøgelse af billigste samlelån

Er du på udkig efter et samlelån, spiller prisen sikkert en ret stor rolle. Derfor har vi på Samlelaan.net undersøgt markedets billigste samlelån. Testen bliver opdateret en gang årligt.

Vi har udtaget 15 låneudbydere. Herefter har vi opstillet tre samlelånsscenarier. Et fiktivt scenarie, hvor en låner skal låne henholdsvis 100.000 kr., 300.000 kr. og 500.000 kr. til at samle gæld for.

Husk, at hvis du skal samle lån, kan det altid svare sig at sammenligne flere lån, så du kan finde den bedste og billigste løsning for dig. Via Samlelaan.net kan du nemt indhente flere tilbud på samlelån og hurtigt finde det billigste lån blandt de skræddersyede tilbud, som du får adgang til gennem vores portal.

Se bankerne med den laveste ÅOP her

Undersøgelsens udbydere med den laveste ÅOP er:

  • Samlelån 100.000 kr.: Coop Bank
  • Samlelån 300.000 kr.: Coop Bank
  • Samlelån 500.000 kr.: Express Bank

Vær opmærksom på, at undersøgelsen har taget udgangspunkt i den lavest mulige rente, som banker eller låneudbydere har oplyst. Din endelige rente vil altid baseres på en individuel kreditvurdering. Sørg derfor for at få tilbud fra flere banker.

Definition af billigste samlelån

Det billigste samlelån er i vores opfattelse lånet med den laveste ÅOP i vores beregninger.

Billigste samlelån 100.000 kr.

I undersøgelsens test af det billigste samlelån 100.000 kr. fandt vi 15 udbydere. Herunder finder du en oversigt fra det billigste samlelån til dyreste.

Vi har beregnet et låneeksempel med et lånebeløb på 100.000 kr. og en løbetid på 60 måneder. Herefter har vi brugt låneudbydernes informationer til at udregne den månedlige ydelse, den samlede tilbagebetaling og endelig lånets ÅOP.

Coop Bank kan tilbyde det billigste samlelån med en rente ned til 4,01%. Derudover er der ingen yderligere omkostninger forbundet med dette lån, hvilket medfører en lav ÅOP på 4,01%. Herefter følger Express Bank med en ÅOP på 5,17%, mens Santander ender med en ÅOP på 5,73%.

Der er en forskel på 25.675 kr. mellem det dyreste og billigste samlelån på 100.000 kr.

Billigste samlelån - 100.000 kr.
BankRenteSamlet tilbagebetalingÅOP
Coop Bank4,01%110.340 kr.4,01%
Express Bank3,55%113.379 kr.5,17%
Santander3,90%114.839 kr.5,73%
Basisbank4,95%115.047 kr.5,81%
Pensam6,08%118.668 kr.7,20%
Bank Norwegian7,22%118.173 kr.7,22%
Jyske Bank7,19%121.702 kr.8,32%
Nordea7,19%122.027 kr.8,44%
Danske Bank8,24%125.143 kr.9,60%
Ikano Bank7,90%125.760 kr.9,90%
Resurs Bank8,99%132.916 kr.12,27%
Facit lån9,90%136.015 kr.13,63%
L'EASY9,90%136.015 kr.13,63%
Fokus lån9,90%136.015 kr.13,63%
DER Privat Finans9,90%136.015 kr.13,63%

Billigste samlelån 300.000 kr.

Af de 15 udbydere tilbyder 8 af dem samlelån på 300.000 kr. Disse har vi samlet i oversigten herunder.

Vi har beregnet et låneeksempel med et lånebeløb på 300.000 kr. og en løbetid på 84 måneder. Herefter har vi brugt låneudbydernes informationer til at udregne den månedlige ydelse, den samlede tilbagebetaling og endelig lånets ÅOP.

Igen er det Coop Bank, Express Bank og Santander, der ligger i top tre, da de kan tilbyde de bedste renter.

Denne gang er der en forskel på 44.768 kr. mellem det dyreste og billigste samlelån på 300.000 kr.

Billigste samlelån - 300.000 kr.
BankRenteSamlet tilbagebetalingÅOP
Coop Bank4,01%343.728 kr.4,01%
Express Bank3,55%347.685 kr.4,36%
Santander3,90%354.858 kr.5,00%
Basisbank4,95%361.382 kr.5,58%
Ikano Bank4,90%366.492 kr.6,10%
Resurs Bank6,68%376.444 kr.6,89%
Bank Norwegian7,22%380.231 kr.7,22%
Nordea7,19%388.496 kr.7,93%

Billigste samlelån 500.000 kr.

Når vi vender blikket mod samlelån 500.000 kr., er der kun 2 udbydere tilbage. Det er Express Bank og Basisbank. Express Bank har den laveste rente og ender med en ÅOP på 4,09%, mens det samme lån vil få en ÅOP på 5,57% i Basisbank.

Vi har beregnet et låneeksempel med et lånebeløb på 500.000 kr. og en løbetid på 120 måneder. Herefter har vi brugt låneudbydernes informationer til at udregne den månedlige ydelse, den samlede tilbagebetaling og endelig lånets ÅOP.

Her er der en forskel på 41.163 kr. mellem det dyreste og billigste samlelån.

Billigste samlelån - 500.000 kr.
BankRenteSamlet tilbagebetalingÅOP
Express Bank3,55%608.016 kr.4,09%
Basisbank4,95%649.179 kr.5,57%
Indhent tilbud på samlelån nu Det tager kun 2 minutter

Disclaimer: Sådan definerer vi det billigste samlelån

Vi definerer det billigste samlelån, som lånet med den laveste ÅOP i vores beregnede låneeksempler. I testen her har vi taget udgangspunkt i låneudbydernes lavest oplyste rente. Det er dog ikke ensbetydende med, at det er den rente, som du vil få tilbudt. Den endelige rente bliver altid bestemt på baggrund af en personlig kreditvurdering.

Derudover skal du være opmærksom på, at der er andre omkostninger forbundet med at låne udover selve renten. Ved nogle udbydere skal du betale et månedligt administrationsgebyr, mens du ved andre skal betale et etableringsgebyr. Derfor er det ikke nok kun at sammenligne lånenes renter, når du ønsker at finde det billigste samlelån.

Lånenes omkostninger er inkluderet i vores låneeksempler. Du skal derudover være opmærksom på, at omkostningerne ved at låne altid er medregnet i den månedlige ydelse, den samlede tilbagebetaling og i ÅOP.  Skal du sammenligne lån, skal du derfor sammenligne holde disse tal med hinanden.

Sådan sammenligner du priser på lån

Når du skal sammenligne lån, er der flere faktorer du skal have for øje. Først og fremmest er det en god idé at kigge på ÅOP, fordi dette tal indebærer alle de omkostninger, der er forbundet med lånet. Du skal være opmærksom på, at du ikke sammenligne ÅOP på to forskellige lån med forskellige lånebeløb og løbetid.

Du kan også sammenligne, hvor meget du skal betale i månedlig ydelse. Dette fortæller dig, hvor mange penge du skal kunne betale hver måned til dit lån. Dermed kan du med dette tal også se, om du med dit rådighedsbeløb har råd til dette.

Endelig kan du sammenlign lånenes samlede tilbagebetaling. Dette tal fortæller dig, hvor meget du alt i alt betaler tilbage inklusiv selve lånet, renter og alle omkostninger.

Vil du gerne vide mere om, hvordan det reelt fungerer, når du samler lån, kan du læse vores indlæg: Hvordan fungerer samlelån? Her beskriver vi processen ved samlelån, og hvad der sker efter du har underskrevet din lånekontrakt.

Metode og data

Undersøgelsen er baseret på 15 banker og låneudbydere, hvor det har været muligt for os at finde priser, renter og lånevilkår. Disse informationer er opdateret torsdag d. 8. april 2021.

På baggrund af disse informationer har vi lavet låneberegninger for hver enkelt udbyder. Se bankerne og låneudbyderne herunder:

Udbydere af samlelån
BasisbankDER Privat FinansFokuslånLeasyFacitlån
Resurs BankIkano BankDanske BankNordeaJyske Bank
Bank NorwegianPenSamSantanderExpress BankCoop Bank

Som allerede nævnt har vi taget udgangspunkt i udbydernes lavest mulige rente. Det er ikke sikkert, at det er den rente, du vil få tilbudt, når du ansøger om lån igennem disse udbydere. Netop derfor er det vigtigt, at du indhenter og sammenligner flere lånetilbud, før du vælger, hvilken lånekontrakt, du vil skrive under på.

Herunder finder du den data der ligger til grund for vores markedsundersøgelse samt kåringen af det billigste samlelån 2022 i kategorien 100.000 kr., 300.000 kr. og 500.000 kr.

Datasæt - Samlelån 100.000 kr.

Datasæt - Samlelån 300.000 kr.

Datasæt - Samlelån 500.000 kr.

Mangler vi en bank?

Hvis du har forslag til banker, som vi skal medtage i vores undersøgelse, er du meget velkommen til at skrive til os på kundeservice@samlelaan.net.

Derefter vil vi indsamle informationer fra den pågældende bank og rangliste den i forhold til de banker og låneudbydere, vi har allerede har undersøgt.

Indhent tilbud på samlelån nu Det tager kun 2 minutter
Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Kommunikation, indhold og analyse
Joachim arbejder med kommunikation og analyse på Lånio.dk. Han har siden 2018 skrevet artikler og foretaget undersøgelser om danskernes privatøkonomi. Joachim har flere års erfaring med SEO, research og analyse som han bruger til at formidle finansnyheder i Danmark. Han har flere gange fået sit arbejde udgivet i forskellige danske medier, herunder BT.

4,7 på Trustpilot | 355 anmeldelser