Hvordan fungerer det?

Udfyld én låneansøgning
Modtag lånetilbud fra flere førende banker
Vælg det bedste lån til dine behov

Vi er en del af Lånio.dk som er kendt fra TV

Når du sammenligner og indhenter flere lånetilbud, øger du chancen for at finde det bedste lån. Bankerne ved at de er i konkurrence om dig som kunde og du kan derfor være sikker på, at de tilbyder dig de bedste lånevilkår som muligt.

LÅN PENGE HOS LÅNIO.DK ⭐ Sammenlign Og Spar på både Nye og Eksisterende Lån | Lånio.dk

Spørgsmål og svar

Hvordan virker Samlelaan.net’s koncept?

Med Samlelaan.net’s unikke koncept er det nemmere, hurtigere og mere overskueligt for dig at samle lån online. Du udfylder én ansøgning. Herefter sætter vi bankerne i konkurrence om at give dig det bedste samlelån. Du modtager dine lånetilbud i vores platform, og du kan her nemt vælge dét lån, der passer dig bedst.

Hvilke fordele giver Samlelaan.net’s koncept mig?

Samlelaan.net fokuserer 100% på samlelån, hvilket sikrer dig en optimal låneproces, når du ønsker at samle gæld. Du sparer både tid og besvær ved at benytte dig af Samlelaan.net, hvor du med en enkelt ansøgning når ud til flere banker. Du undgår dermed at udfylde et hav af låneansøgninger. Bankerne ved, at de er i konkurrence med hinanden om at give dig det bedste lånetilbud, så dit samlelån bliver så billigt som muligt.

Hvilken rente får jeg?

Det er ikke op til os at fastsætte din rente, men vi kan vise dig bankernes minimum- og maksimumrente. Du kan få en rente rente ned til 3,49%, når du ansøger igennem Samlelaan.net. Du kan maksimalt få tilbudt en ÅOP på 25%. Hver enkelt bank afgør på baggrund af deres kreditvurdering af dig, hvilken rente de kan tilbyde i deres skræddersyede lånetilbud til dig.

Hvad er ÅOP?

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent og betegner således, hvor meget du skal betale samlet set i årlige omkostninger i forhold til det beløb du låner. Det indebærer alle omkostninger, der er forbundet med lånet. Du bør altid se på lånets ÅOP, når du vurderer lånetilbud.

Hvornår kan penge være på min konto?

Når du har ansøgt om samlelån igennem Samlelaan.net, vil du indenfor 2 hverdage modtage dine lånetilbud. Når du modtager dine lånetilbud, vil du samtidig blive oplyst om bankernes udbetalingstid.

Ønsker du at indfri din gæld selv, vil lånet blive overført til dig i løbet af 2 hverdage, efter du har underskrevet låneaftalen.

Ønsker du, at banken indfrier gælden for dig, vil banken indfri dine eksisterende lån, og du vil i stedet overgå til den nye låneaftale med den pågældende bank. Din ansøgning vil blive behandlet i løbet af 2 hverdage.

Ønsker du at låne et kontant beløb udover det beløb, som du ønsker at samle lån for, vil dette lån blive udbetalt til din konto i løbet 1-5 bankdage.

Kan jeg låne, selvom min økonomi er dårlig?

Det er ikke op til Samlelaan.net at vurdere, om din økonomi er god eller dårlig. Bankerne laver en individuel kreditvurdering af dig og baserer deres lånetilbud på de oplysninger, som du har udfyldt i vores låneformular. Du kan øge dine chancer for at få et samlelån ved at ansøge med en medansøger.

Hvor meget kan jeg samle lån for?

Du kan samle lån op til 500.000 kr. gennem Samlelaan.net.

Hvilke krav er der til mig som låntager?

Samlelaan.net’s samarbejdspartnere har ikke nødvendigvis de samme krav til låntagere. Derfor kan du blive godkendt af nogle og afvist andre. Som udgangspunkt gælder følgende krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI.
  • Du skal minimum være 18 år.
  • Der kan være et minumumskrav til din indtægt.
  • Du skal have dansk adresse.

Kan jeg få et lån til kontant udbetaling udover samlelånet?

Ja, det er muligt for dig at et lån til kontant udbetaling udover det beløb, som du ønsker at samle lån for. Du kan angive dette oppe i formularen ved at svare ja til spørgsmålet “ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?”. Herefter skal du blot indtaste beløbet på det lån, du ønsker at få udbetalt.

Koster det mig noget at anvende Samlelaan.net?

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online samlelån gennem Samlelaan.net. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Hvor lav kan min ydelse blive?

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Samlelaan.net, men af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede samlelån, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Hvor lang er tilbagebetalingstiden?

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Samlelaan.net’s banksamarbejdspartnere tilbyder dig samlelån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Kan jeg tage et lån, hvis jeg har en beskyttet adresse?

Ja, det er muligt at tage lån, selvom du har beskyttet adresse, men ikke anbefalet.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Ofte vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Samlelaan.net ikke, at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Hvordan tjener Samlelaan.net penge?

Når en bruger vælger at optage et samlelån gennem vores koncept, modtager Samlelaan.net en lille provision fra den valgte samarbejdspartner.

Kan jeg fortryde et lån?

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at låntager kan fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Hvordan kan du få hjælp?

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@samlelaan.net, hvor du vil få svar inden for 24 timer på hverdage.

Vis mere

Vi er klar til at hjælpe

52 10 50 24 Chat med os
? !

Mød holdet bag Samlelaan.net

Mark Thorsen

Mark Thorsen Chief Executive Officer

Aris Vourvoulias

Aris Vourvoulias Chief Operating Officer

Niclas Lurger-Amelung

Niclas Lurger-Amelung Chief Marketing Officer

Kasper G. Nielsen

Kasper G. Nielsen Chief Technology Officer

Attila Tamas Vekony

Attila Tamas Vekony User Experience Manager

Rasmus H. Nielsen

Rasmus H. Nielsen Product Manager

Alen Kranjčević

Alen Kranjčević Software Developer

Joachim Brodersen

Joachim Brodersen SEO Executive

Låni Ole

Låni Ole Brand Ambassador

Anerkendt og prisvindende platform

Jyllands Posten
Boersen
Finans
Gazelle 2019
Gazelle 2020
A 100% A
Tekststørrelse
Opdateret: 01. juni 2022

Guide til dine fordele og ulemper ved at samle dine lån

Danmark er det land i hele EU, hvor husholdningernes gæld er størst, ifølge OECD's statistik om Household debt. Denne gæld indebærer både realkreditlån, billån, kreditkortlån, SU-lån og usikrede lån som forbrugslån. Nogle danskere er ikke i stand til at betale af på deres gæld. De er derfor tvungede til at søge andre muligheder i stedet for at kaste penge efter et stadigt voksende gældsbjerg.

Samlelån er en af de muligheder. Med dette lån kan du kombinere dine eksisterende usikrede lån til et enkelt lån med én lavere rente og én lavere månedlig ydelse. Selvom det lyder som en idéel løsning, er der både fordele og ulemper ved at samle din gæld.

I denne artikel vil vi gennemgå alle fordele og ulemper, så du kan blive afklaret om, hvorvidt et samlelån er den rigtige løsning for dig.

Alle fordele og ulemper ved samlelån

Væsentlige fordele ved samlelån

Gældskonsolidering er ofte den mest effektive og besparende måde at komme af med din gæld. Herunder går vi i dybden med fordelene og giver dig en uddybende forklaring.

1. Reducering af dine månedlige ydelser

Når du tager et samlelån, samler du alle dine månedlige ydelser til én samlet månedlig ydelse. Alt efter hvor mange og store du vil samle, kan du spare mellem et par hundrede kroner til flere tusinde kroner hver måned.

2. Lavere rente

Den lavere månedlig ydelse bliver til dels gjort mulig, da du ved at samle dine lån ofte vil få tilbudt en lavere rente. Med et samlelån kan du få en bedre rente, fordi du tager et større lån.

Hvis du før betalte af på tre forskellige lån med renter på henholds 12%, 13% og 15%, og du med et samlelån kan få en rente på 9%, kan du se frem til en stor besparelse både hver måned, men også til slut når du har indfriet hele din gæld.

Jo bedre en kreditvurdering banker kan lave af dig, jo bedre en rente kan du få tilbudt. Vi har desuden lavet en undersøgelse af det billigste samlelån, hvor vi har undersøgt 15 låneudbyderes samlelånsvilkår.

3. Forbedret økonomisk overblik

Med et samlelån vil du få et bedre overblik over din økonomi, fordi du ikke længere skal bekymre dig om forskellige lånevilkår og betalingen af flere månedlige ydelser.

Du vil få en fast månedlig betaling, som du kan tilføje til Betalingsservice. Du ved derfor altid præcis, hvor meget du skal sætte til side for at kunne betale af dit samlelån.

4. Hurtigere indfrielse af gæld

Et samlelån kan hjælpe dig med at indfri din gæld hurtigere, især hvis du har en stor eksisterende gæld. Løbetiden på dit lån afgør for det første, hvornår du er færdig med at betale af på dit lån og for det andet, hvor stor din månedlig ydelse vil være.

Hvis du skruer op for din månedlige ydelse og afdrager mere på dit lån, vil du hurtigere blive gældfri. Hvis du skruer ned for din månedlige ydelse, vil du skulle bruge flere måneder på at betale til din gæld.

Du kan altid indfri det fulde samlelån uden gebyr.

5. Få en bedre kreditværdighed

Selvom et samlelån kan sænke dit kreditværdighed lidt til at starte med, fordi du optager et stort lån, vil det på sigt forbedre din kreditværdighed, fordi du har større chance for at betale dine månedlige ydelser til tiden.

Væsentlige ulemper ved at samlelån

Efter vi nu har gennemgået hvorfor et samlelån kan være en rigtig god løsning, er det også på sin plads at beskrive de ulemper, du skal overveje inden du tager et samlelån.

Husk altid, at få råd og vejledning fra en ekstern ekspert, når du skal optage et større lån, så du er sikker på, at du vælger er lån der passer til din økonomi.

1. Alvorlige konsekvenser, hvis du ikke overholder låneaftalen

Et samlelån er et lån på lige fod med andre usikrede lån. Det betyder, at du vil skulle betale strafrenter, hvis du ikke overholder de lånevilkår, som du har skrevet under på.

Hvis du ikke betaler dine regninger til tiden, kan du risikere at ende i RKI.

2. Der kan være et dyrt opstartsgebyr

Hvis du optager et større lån, skal du ofte betale et stiftelsesgebyr. Det er et gebyr, du betaler for at stifte lånet, og det ligger oftest på 2% af lånebeløbet. Hvis du har planer om at optage et samlelån på 400.000 kr., kan du derfor godt regne med at skulle betale 8.000 kr. i stiftelsesomkostning.

På grund af dette skal du være sikker på, at din samlede besparelse ved at konsolidere din gæld er større end det gebyr, du skal betale for at stifte lånet.

3. Et samlelån er ingen garanti for, at du ikke kan ende i gæld igen

Selvom du kan læse om mange positive erfaringer og fordele ved samlelån, er det ikke en garanti for, at du ikke senere vil kunne endnu i gæld igen. Derfor skal du overveje, hvilken adfærd førte til at du i første omgang fik flere gældsposter. På den måde kan du i fremtiden undgå at gå i samme spor og ende i samme situation.

Du kan lave et realistisk budget, så du har en bedre indsigt i, hvor mange penge du har til overs hver måned, og hvordan du kan fordele dine penge på de forskellige poster. Hertil kan vi også anbefale dig at oprette en “nødsituationsopsparing”, så du har penge til de uforudsete udgifter som en gang imellem dukker op.

Kan et samlelån betale sig for dig?

Inden du underskriver en låneaftale, skal du undersøge alle dine eksisterende lån. Du skal kigge på:

  • Hvad du betaler i månedlige ydelser
  • Hvor lang løbetid der er på dine lån
  • Hvor store dine resterende kreditomkostninger er.

Når du har fundet ud af ovenstående, kan du sammenligne med et tilbud på et samlelån. Hvis du gerne vil se en mere detaljeret plan for, hvordan et samlelån kan forbedre din økonomi, kan du bruge vores beregner i toppen af siden. Du kan også læse vores indlæg: Hvordan fungerer et samlelån? for at få svar på, hvordan det rent faktisk fungerer, når du samler flere lån til ét.

Husk at overveje, hvad der er skyld i, at du er endt i en situation, hvor du har flere lån, så du i fremtiden kan undgå at ende i samme situation igen. Det kan føles som en stor lettelse at genvinde sit økonomiske overblik med et samlelån, men det vil ikke løse dit problem, hvis du generelt bruger flere penge end du tjener, eller dit budget ikke er realistisk.

Et samlelån er en fordelagtig løsning for folk, der har brug for at forenkle deres gældssætning eller folk med en god kreditvurdering som kan få en lav rente. Dog skal du også sørge for, at du har en god plan for, hvordan du vil afbetale dit nye lån og undgå at stifte ny gæld.

Her på Samlelaan.net kan du få tilbud på samlelån op til 500.000 kr. Du kan her læse mere om de forskellige lånebeløb og låneudbydere.

Indhent tilbud på samlelån nu Det tager kun 2 minutter
Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Kommunikation, indhold og analyse
Joachim arbejder med kommunikation og analyse på Lånio.dk. Han har siden 2018 skrevet artikler og foretaget undersøgelser om danskernes privatøkonomi. Joachim har flere års erfaring med SEO, research og analyse som han bruger til at formidle finansnyheder i Danmark. Han har flere gange fået sit arbejde udgivet i forskellige danske medier, herunder BT.

4,7 på Trustpilot | 355 anmeldelser