A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 5 min.
Opdateret: 04. december 2023

Lånio logoDerfor kan du stole på Samlelaan.net

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge.

Kan det betale sig at samle forbrugslån?

Ja, hvis du har flere forbrugslån hos forskellige kreditorer, kan det ofte godt betale sig at samle forbrugslån. Det skyldes at du betaler færre omkostninger når du har ét større lån hos én kreditor, fremfor mange små hos flere.

Ved et lån er der omkostninger både i form af renten, stiftelsesomkostninger og gebyrer. Alle disse samlede omkostninger kan ofte reduceres markant, når du samler forbrugslån.

Renten på lån er også som udgangspunkt lavere ved større lån end mindre, da du her er en større kunde hos banken. Alene det, at du med et samlelån nu har et større lån, gør at din rente formentlig bliver lavere og du derfor kan spare penge hver måned. Før du samler forbrugslån skal du naturligvis kende til alle fordele og ulemper ved samlelån.

Har du forbrugslån fra før 1. juli 2020?

I sommeren 2020 blev lånemarkedet kraftigt reguleret af ny lov om ÅOP-loft, der skulle sætte en effektiv stopper for dyre lån med tårnhøje rente. Lovgivningens hovedfokus var dyre kviklån, men også forbrugslån og andre lån er blevet påvirket, til fordel for dig som bruger.

Det betyder at, hvis du har lån fra før 2020 er der stor chance for at du kan spare endnu flere penge, da renter og vilkår ikke havde begrænsninger, som de har i dag.

Hvor mange penge kan jeg spare ved at samle forbrugslån et sted?

Du kan ofte spare flere tusinde kroner ved at samle forbrugslån i et samlelån. Præcis hvor meget du kan spare afhænger af, hvor mange lån du har og ønsker at samle, samt de nuværende lånevilkår på disse.

Derudover skal du kreditvurderes påny, når du vil samle forbrugslån. De nye lånevilkår vil derfor afhænge af denne kreditvurdering og vil være afgørende for meget du kan spare.

Herunder finder du et eksempel på, hvor meget du kan spare ved at samle forbrugslån. De eksisterende forbrugslån er på hhv. 15.000 kr. og 60.000 kr. begge med en løbetid på 5 år.

Låneeksempel - Eksisterende lån

Nuværende lånLånebeløbYdelse pr. månedSamlet tilbagebetaling
Forbrugslån #115.000 kr392 kr.23.525 kr.
Forbrugslån #260.000 kr.1.276 kr.76.582 kr.
Total75.000 kr.1.668 kr.100.107 kr.

Besparelse ved samlelån

LånebeløbYdelse pr. månedSamlet tilbagebetaling
Nyt samlelån75.000 kr1.493 kr.89.554 kr.
Besparelse-175 kr.10.553 kr.

Repræsentativt eksempel på besparelse ved samlelån

I dette eksempel har du altså sparet 10.553 kr. på at samle forbrugslån for i alt 75.000 kr. over 5 år. Besparelsen vil selvsagt være endnu større, når din nuværende gæld også er det.

Din besparelse kan desuden blive endnu større, ved at finde det billigste samlelån.

Hvor kan jeg samle dyre forbrugslån?

Du kan både ansøge om samlelån ved din nuværende bank eller med en låneformidler som Samlelaan.net. Uanset hvad du vælger anbefaler vi, at du undersøger markedet og sammenligner dine muligheder. Du øger din chance for at ende med den bedste og billigste løsning, ved at få fuldt overblik over, hvor du kan samle forbrugslån.

Her på Samlelaan.net kan du indtaste dine nuværende lån og ansøge om at få samlet forbrugslån. Herefter kontakter vi en række førende banker vi samarbejder med, som vil udforme lånetilbud til dig.

Du modtager bankernes lånetilbud i vores låneportal og herfra kan du nemt sammenligne og vælge den bedste løsning. På den måde har du mulighed for at spare mest muligt på at samle forbrugslån.

Kan jeg kun samle forbrugslån?

Nej, det er ikke kun forbrugslån du kan samle. Faktisk har du mulighed for at samle alle slags lån op til 400.000 kr. Har du derfor et billån fra tidligere, et MC lån eller noget hel tredje, kan det altså også være værd at forsøge at samle disse.

Hvor vidt det kan betale sig at samle et lån, handler som nævnt om dine nuværende lånevilkår og lånebeløb og her vil forbrugslån ofte være dem der altid er værd at samle og hvor du kan spare mange penge.

Du kan samle de fleste slags lån i et samlelån

Det er ikke kun forbrugslån du kan samle. Du kan ofte spare mange penge ved at samle disse lån:

Hvor meget kan jeg låne når jeg samler forbrugslån?

Du kan samle forbrugslån fra 10.000 - 400.000 kr. på Samlelaan.net. Som nævnt vil din månedlige besparelse afhænge af flere faktorer, men alt andet lige vil du kunne spare flere penge jo flere og større lån du samler.

Ønsker du et lån oveni den gæld du vil samle, kan dette også lade sig gøre. Har du fx to forbrugslån med en samlet gæld på 100.000 kr. men desuden brug for et tillægslån på 50.000 kr. skal du blot ansøge om at samle forbrugslån for 150.000 kr.

Uanset om du ønsker at samle forbrugslån for 20.000 kr. eller 400.000 kr. kan du få lånetilbud fra førende banker gratis og uforpligtende, på Samlelaan.net.

Hvilke krav er der til at samle forbrugslån?

Når du ønsker at samle forbrugslån er der nogle få krav fra bankerne, som du skal kunne leve op til. Disse krav er gældende for langt de fleste banker og låneudbydere i Danmark. Der kan desuden være andre grunde til at du ikke kan godkendes til samlelån.

Krav når du skal samle forbrugslån:

  • Du skal være min. 18 år
  • Du skal have adresse i Danmark
  • Du må ikke være registreret i RKI

Derudover kan der være yderligere krav hos den enkelte bank. Der vil også blive foretaget en individuel kreditvurdering af din økonomi, som er afgørende for om du kan blive godkendt til lån.

Få tilbud på samlelån nu Det tager kun 2 minutter

4.7 på Trustpilot | 399 anmeldelser

Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.

Spørgsmål og svar

Hvordan virker Samlelaan.net’s koncept?

Med Samlelaan.net’s unikke koncept er det nemmere, hurtigere og mere overskueligt for dig at samle lån online. Du udfylder én ansøgning. Herefter sætter vi bankerne i konkurrence om at give dig det bedste samlelån. Du modtager dine lånetilbud i vores platform, og du kan her nemt vælge dét lån, der passer dig bedst.

Hvilke fordele giver Samlelaan.net’s koncept mig?

Samlelaan.net fokuserer 100% på samlelån, hvilket sikrer dig en optimal låneproces, når du ønsker at samle gæld. Du sparer både tid og besvær ved at benytte dig af Samlelaan.net, hvor du med en enkelt ansøgning når ud til flere banker. Du undgår dermed at udfylde et hav af låneansøgninger. Bankerne ved, at de er i konkurrence med hinanden om at give dig det bedste lånetilbud, så dit samlelån bliver så billigt som muligt.

Hvilken rente får jeg?

Det er ikke op til os at fastsætte din rente, men vi kan vise dig bankernes minimum- og maksimumrente. Du kan få en rente rente ned til 3,49%, når du ansøger igennem Samlelaan.net. Du kan maksimalt få tilbudt en ÅOP på 25%. Hver enkelt bank afgør på baggrund af deres kreditvurdering af dig, hvilken rente de kan tilbyde i deres skræddersyede lånetilbud til dig.

Hvad er ÅOP?

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent og betegner således, hvor meget du skal betale samlet set i årlige omkostninger i forhold til det beløb du låner. Det indebærer alle omkostninger, der er forbundet med lånet. Du bør altid se på lånets ÅOP, når du vurderer lånetilbud.

Hvornår kan penge være på min konto?

Når du har ansøgt om samlelån igennem Samlelaan.net, vil du indenfor 2 hverdage modtage dine lånetilbud. Når du modtager dine lånetilbud, vil du samtidig blive oplyst om bankernes udbetalingstid.

Ønsker du at indfri din gæld selv, vil lånet blive overført til dig i løbet af 2 hverdage, efter du har underskrevet låneaftalen.

Ønsker du, at banken indfrier gælden for dig, vil banken indfri dine eksisterende lån, og du vil i stedet overgå til den nye låneaftale med den pågældende bank. Din ansøgning vil blive behandlet i løbet af 2 hverdage.

Ønsker du at låne et kontant beløb udover det beløb, som du ønsker at samle lån for, vil dette lån blive udbetalt til din konto i løbet 1-5 bankdage.

Kan jeg låne, selvom min økonomi er dårlig?

Det er ikke op til Samlelaan.net at vurdere, om din økonomi er god eller dårlig. Bankerne laver en individuel kreditvurdering af dig og baserer deres lånetilbud på de oplysninger, som du har udfyldt i vores låneformular. Du kan øge dine chancer for at få et samlelån ved at ansøge med en medansøger.

Hvor meget kan jeg samle lån for?

Du kan samle lån op til 400.000 kr. gennem Samlelaan.net.

Hvilke krav er der til mig som låntager?

Samlelaan.net’s samarbejdspartnere har ikke nødvendigvis de samme krav til låntagere. Derfor kan du blive godkendt af nogle og afvist andre. Som udgangspunkt gælder følgende krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI.
  • Du skal minimum være 18 år.
  • Der kan være et minumumskrav til din indtægt.
  • Du skal have dansk adresse.
Kan jeg få et lån til kontant udbetaling udover samlelånet?

Ja, det er muligt for dig at et lån til kontant udbetaling udover det beløb, som du ønsker at samle lån for. Du kan angive dette oppe i formularen ved at svare ja til spørgsmålet “ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?”. Herefter skal du blot indtaste beløbet på det lån, du ønsker at få udbetalt.

Koster det mig noget at anvende Samlelaan.net?

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online samlelån gennem Samlelaan.net. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Hvor lav kan min ydelse blive?

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Samlelaan.net, men af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede samlelån, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Hvor lang er tilbagebetalingstiden?

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Samlelaan.net’s banksamarbejdspartnere tilbyder dig samlelån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Kan jeg tage et lån, hvis jeg har en beskyttet adresse?

Ja, det er muligt at tage lån, selvom du har beskyttet adresse, men ikke anbefalet.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Ofte vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Samlelaan.net ikke, at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Hvordan tjener Samlelaan.net penge?

Når en bruger vælger at optage et samlelån gennem vores koncept, modtager Samlelaan.net en lille provision fra den valgte samarbejdspartner.

Kan jeg fortryde et lån?

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at låntager kan fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Hvordan kan du få hjælp?

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@samlelaan.net, hvor du vil få svar inden for 24 timer på hverdage.

Vis mere

Vi er klar til at hjælpe

52 10 50 24 Chat med os
Åbningstider
Mandag–fredag:
09:00–17:00
Lørdag–søndag:
Lukket
? !